Det ser ut så trevligt ut.
1 av 4
Det ser ut så trevligt ut. - Foto: BILDBYRÅN
Men frågan är om han gjorde det medvetet eller inte på Dejan Lovren. Lyon-spelaren säger att Zlatan har bett om ursäkt i alla fall.
2 av 4
Men frågan är om han gjorde det medvetet eller inte på Dejan Lovren. Lyon-spelaren säger att Zlatan har bett om ursäkt i alla fall. - Foto: BILDBYRŁN
Lyon president Jean-Michel Aulas vill se Zlatan avstängd: "Dejan Lovren blir massakrerad".
3 av 4
Lyon president Jean-Michel Aulas vill se Zlatan avstängd: "Dejan Lovren blir massakrerad". - Foto: Ap/SCANPIX
PSG:s sportchef Leonardo ilsknar på Aulas: "Han ska sluta prata om PSG hela tiden".
4 av 4
PSG:s sportchef Leonardo ilsknar på Aulas: "Han ska sluta prata om PSG hela tiden". - Foto: Amandine Noel / Icon Sport/Bildbyrån

PSG: "Lämna Zlatan i fred"

Efter Zlatans stämpling av Dejan Lovren vill Lyons president Jean-Michel Aulas få honom avstängd. Nu ryter PSG-basen Leonardo tillbaka: "Han ska sluta prata om PSG hela tiden."


Zlatan karatespark

Zlatan blev avstängd tidigare i höstas efter ha karatesparkat Saint Etienne-keepern Stephane Ruffier rakt i bröstet. 

Då fick han sitta på läktaren i två matcher – något som även kostade för PSG. Laget vann inte någon av de matcherna.

PARIS. Seger och tre poäng i stormötet mot Lyon för Paris Saint-Germain i söndags. Men efterspelet har bara handlat om hur Zlatan Ibrahimovic, 31, klev på Lyons Dejan Lovrens, 23, huvud

Under måndagen krävde Lyons president Jean-Michel Aulas, 63, att Zlatan skulle bli avstängd:

– Dejan Lovren blir massakrerad när Ibrahimovic sätter en fot i ansiktet på honom med flit för att det ska göra ont. Det var inte vackert. Matchen hade kanske slutat annorlunda om regelverket hade följts, sa han då.

Nu har svaret från PSG:s sportchef Leonardo, 43, kommit – och han är inte nådig i sin kritik mot en av de värsta konkurrenterna i Ligue 1.

– Alla ska bara lämna Zlatan i fred. Och han ska sluta prata om PSG hela tiden och vad ägarna i Qatar gör eller inte gör, säger han till den franska tidningen L'Equipe.

"Han kan omöjligt veta"

Leonardo är märkbart upprörd på Aulas.

– Han kan omöjligt veta om en spelare gjorde det här med flit heller inte. Är han någon sorts medlem av disciplinkommittén, eller? Har jag missat något?, säger han. 

PSG:s sportchef är övertygad om att Aulas uttalande är av taktiska skäl.

– Han säger bara massa dumma saker för att deras fans ska glömma att Lyon förlorade matchen mot oss.

Zlatan har bett om ursäkt

Dejan Lovren, Lyons back som fick Zlatans stämpling i huvudet, är lite tudelad kring situationen som gav honom ett litet sår i pannan.

– Jag accepterade Ibrahimovics ursäkt efter det han gjorde. Men problemet var att han gjorde det och nu får disciplinnämnden göra sitt jobb, säger han

Under måndagen startade den franska ligans disciplinnämnd en utredning om Zlatans ska bli avstängd för händelsen. Beslut om detta tas på torsdag. 


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.