André Villas-Boas förlorade sin första match som tränare för Tottenham.
André Villas-Boas förlorade sin första match som tränare för Tottenham. - Foto: SCANPIX
Demba Ba visade vägen för Newcastle med sitt 1–0-mål – den första nätkänningen sedan februari. - Foto: SCANPIX
Aaron Lennon blev syndabock i Spurs. Mittfältaren drog ned Hatem Ben Arfa i eget straffområde vilket ledde till det matchavgörande 2–1-målet för skatorna. - Foto: SCANPIX

Villas-Boas inledde med förlust – Ben Arfa straffade Spurs

Först fälld i straffområdet – sedan iskall på straffen. Hatem Ben Arfa gav André Villas-Boas en mardrömsstart som tränare för Tottenham.

West Ham–Aston Villa 1–0 (1–0)

NEWCASTLE. Iklädd pikétröja – till skillnad från kostymen han bar som Chelsea tränare – hade nog André Villas-Boas hoppats på en bättre start som ny tränare för Tottenham.

Inte helt oväntat var det den trixige mittfältaren Hatem Ben Arfa som satte käppar i hjulet för Spurs. I den 80:e minuten blev fransmannen neddragen av Aaron Lennon i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. 25-åringen klev själv fram och väntade in den rutinerade målvakten Brad Friedel som var chanslös på straffen.

Ur Tottenham-synpunkt var slutresultatet ganska orättvist. I den mållösa första halvleken hade Gareth Bale och Jermain Defoe varsin boll i trävirket.

Bas första mål sedan februari

Det var förra höstens utropstecken som inledde målskyttet. Demba Ba sög ned en luftboll i straffområdet, blundade och la på känsla in bollen i det bortre hörnet. Skönt för senegalesen som inte har gjort mål i Premier League sedan februari.

Därefter låg Tottenham på och fick till slut utdelning efter att Jermain Defoe snappat upp sin egen retur och gjort 1–1 i den 76:e minuten. Men det var matchens spelare Ben Arfa som alltså fick sista ordet.

Newcastle vann matchen med 2–1 och fick därmed den starten de ville i Premier League. Värre var det för Villas-Boas som inledde sin karriär som Tottenham-tränare med en förlust.