John Guidetti berättar om tiden som ungdomsproffs i Manchester City.
1 av 3
John Guidetti berättar om tiden som ungdomsproffs i Manchester City. - Foto: JONAS EKSTR֖MER / SCANPIX
"Folk spottade på mig. De tog mina skor, klippte av dem på mitten och slängde dem i papperskorgen."
2 av 3
"Folk spottade på mig. De tog mina skor, klippte av dem på mitten och slängde dem i papperskorgen." - Foto: Henry Browne/Bildbyrån
"När du gör din första träning passar de inte dig, för om du inte har bollen kan du inte visa att du är bra."
3 av 3
"När du gör din första träning passar de inte dig, för om du inte har bollen kan du inte visa att du är bra." - Foto: Bildbyrån / RICHARD LAM

Guidetti: "De spottade på mig och klippte sönder mina skor"

Det är bara en tidsfråga innan John Guidetti är fri från sina skadebekymmer. Men nu berättar 20-åringen om sin första tid som ungdomsproffs i Manchester City: "Jag har varit med om att folk har spottat på mig och klippt sönder mina skor."


LONDON. John Guidetti anses bland många vara svensk fotbolls nästa stjärnskott. 20-åringen provade lyckan, redan för fyra år sedan, som ungdomsproffs i Manchester City. Nu berättar stjärnan själv om sin tuffa första tid i City i SVT:s Skavlan som sänds klockan 21.00 på fredag. 

– Folk spottade på mig. De tog mina skor, klippte av dem på mitten och slängde dem i papperskorgen, säger 20-åringen i programmet. 

Guidetti minns tillbaka men tar den första tiden med en klackspark.

– De sa öppet saker om min familj när de var här för första gången. Men de var inte så smarta att de förstod att skandinaver kan engelska, skrattar han.

"I Sverige älskar alla varandra"

Det är stor skillnad i klimatet som ung fotbollsspelare i Sverige och England. 

– I Sverige älskar alla varandra. Det high-fivas och man jublar när andra gör mål. Här är det tufft för man vet att alla inte kommer att klara det, säger han och fortsätter.

– När du gör din första träning passar de inte dig, för om du inte har bollen kan du inte visa att du är bra.

"Jag har stått upp mot Touré och Vieira"

För att bli accepterad i England berättar han att måste man visa upp sig och framför allt stå upp för sig själv.

– Du gör mål och spelar bra. Då får du respekt och jag tar en konflikt om den kommer. Jag har stått upp mot de bästa under träning, Kolo Touré och Patrick Vieira.

När sångerskan Alicia Keys, som också medverkar i programmet, får höra om Guidettis mystiska virussjukdom som orsakats av dåligt stekt kyckling lägger sig hon i diskussionen.

– Jag äter inte kyckling, säger hon och Guidetti fyller i.

– Jag har också slutat med det, skämtar Guidetti.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.