John Terry missar fyra matcher med sitt Chelsea.
1 av 3
John Terry missar fyra matcher med sitt Chelsea. - Foto: AP/Scanpix
Rasistattacken på Anton Ferdinand kostar Terry dyrt. 200 000 pund för att vara exakt.
2 av 3
Rasistattacken på Anton Ferdinand kostar Terry dyrt. 200 000 pund för att vara exakt. - Foto: Sang Tan/Ap
I senaste mötet mot QPR valde Ferdinand att inte skaka hand med Terry.
3 av 3
I senaste mötet mot QPR valde Ferdinand att inte skaka hand med Terry. - Foto: AP Photo/Sang Tan

John Terry avstängd fyra matcher

Rasistattacken på Anton Ferdinand kostar John Terry dyrt. Chelsea-backen missar fyra matcher med klubblaget och tvingas böta 2,35 miljoner kronor.


LONDON. FA har beslutat att bötfälla Chelseas mittback John Terry, 31, för de misstankar om rasistuttalanden från honom i samband med en fotbollsmatch mot QPR. Terry ska ha sagt rasistiska glåpord till QPR-spelaren Anton Ferdinand. Nu dömds stjärnan till fyra matchers avstängning och totala böter på 200 000 pund, alltså 2,35 miljoner kronor

– Terry är besviken på faktumet att FA har kommit fram till olika slutsatser i rätten, säger en talesman för John Terry enligt BBC.

Talesmannen uppger även att John Terry kommer att överväga att överklaga domen så snart han har fått ta del av den förhandsundersökning som gjorts i fallet.

Aktuell för spel mot Arsenal

Terry kan fortfarande vara aktuell för spel i helgens match mot Arsenal, detta sedan domen inte träder i kraft förrän överklagantiden på två veckor är förbi.

– Vi respekterar FA:s beslut i domen. John har rätten att överklaga beslutet, det är därför olämpligt för oss att kommentera saken just nu, skriver Chelsea i ett uttalande. 

Bara några timmar innan de första förhören mot Terry valde 31-åringen att avsluta sin karriär i landslaget, detta sedan han ansåg att situationen inte längre var hållbar.


/
FA
/
Senaste nytt

Guldtränaren tar över Linköping: "En stor ära"

1 timme sedan

Straffar avgjorde för HV 71 mot Örebro Hockey

1 timme sedan
HV 71 mötte Örebro Hockey hemma i en match i SHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Henrik Borgström för.

Seger för Malmö – steg åt rätt håll mot Oskarshamn

2 timmar sedan
Malmö har varit i en svacka med fyra förluster i rad i SHL. Men hemma mot Oskarshamn bröts den sviten. Det blev 4-3 (1-0, 2-0, 0-3, 1-0) efter förlängning i matchen i Malmö Arena.

Tungt för Växjö – Leksand bröt fina vinstsviten

2 timmar sedan
Växjö har haft en stark period i SHL och inför matchen hemma mot Leksand hade laget tagit sex raka segrar. På torsdagen tog det stopp och matchen i Vida Arena slutade 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1) efter straffar. Det var första förlusten sedan den 2 november för Växjö.

Förlustsviten bruten för Linköping

2 timmar sedan
4-0 (2-0, 1-0, 1-0) slutade matchen i SHL mellan Linköping och gästande Modo Hockey. Det betyder att Linköping äntligen bröt sin svit med fyra raka förluster.

Ibrahim Watson-Boye fixade segern för Borås Basket

2 timmar sedan
Det blev ett riktigt poängfyrverkeri för Borås Baskets Ibrahim Watson-Boye i matchen mellan Borås Basket och Umeå i Svenska Basketligan herr. Ibrahim Watson-Boye stod för hela 30 poäng i matchen som Borås Basket vann på hemmaplan med 90-70 (19-24, 27-15, 19-11, 25-20).