Förre Landskrona-tränaren och svenske fotbollslegendaren Henrik Larsson kan ta över Blackburn Rovers.
1 av 2
Förre Landskrona-tränaren och svenske fotbollslegendaren Henrik Larsson kan ta över Blackburn Rovers. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Martin Olsson, som delar moderklubben Högaborg med "Henke", kan nu få legendaren som tränare.
2 av 2
Martin Olsson, som delar moderklubben Högaborg med "Henke", kan nu få legendaren som tränare.

"Henke" kan ta över Olssons krisklubb

Svenske fotbollsprofilen ihopkopplad med tränarjobbet i Blackburn Rovers. Där skulle han få träna svenska tvillingparet Martin och Marcus Olsson.


LANDSKRONA/BLACKBURN. Sedan Steve Kean tvingades lämna tränarjobbet i krisklubben Blackburn Rovers är helt plötsligt en svensk högaktuell som ersättare.

Henrik Larsson, som sa upp sitt kontrakt med Landskrona i förra veckan, sägs intressera den förra storklubben, som nu harvar i den engelska andraligan The Championship.

Den svenske fotbollslegendaren hyllas för sitt jobb med Landskrona. I engelska Daily Mail står det att läsa att han "gjorde underverk utifrån förutsättningarna" under sina dryga tre säsonger som ansvarig för superettan-klubben.

Nu kan den Högaborg-fostrade förre anfallaren komma att få träna bröderna Martin och Marcus Olsson som också har Högaborg som moderklubb.

Tränarjobbet i Blackburn är allt annat än glamoröst – och en oerhört pressad position. Laget, som vann Premier league 1995, åkte i våras ur högsta ligan och ligger i skrivande stund på en fjärde plats i The Championship. Både klubbens styrelse och supportrar förväntar sig inget mindre än ett direkt återtåg till Premier league.

Sedan tidigare har Blackburn fått nobben av Tim Sherwood, tekniktränare i Tottenham. Erick Black är tillfälligt huvudansvarig tills en permanent tränare anställs.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.