1 av 4
- Foto: Lee Smith
2 av 4
- Foto: Lee Smith
3 av 4
- Foto: Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://backpageimages.com / Jason Cairnduff
4 av 4
- Foto: © Bildbyrån / Andrew Couldridge

Fotbollsstjärnans oväntade drag – dök upp på amatörmatch

För tre år sedan var Martin Petrov fotbollsstjärna i Manchester City. Under lördagen chockade han domare, publik och spelare när han dök upp under en amatörmatch i England.– Jag kunde inte tro det var sant, berättade en medtagen motståndare efter matchen.


Petrovs karriär

På 124 matcher i tyska Wolfsburg gjorde Martin Petrov 33 mål och 38 assist. I Premier League-lagen (eller dåvarande Premier League-lag) Bolton och Manchester City mäktade han med 24 mål och 35 assist på 158 matcher.

Även hans landslagsfacit imponerar med 19 mål på 90 matcher. 

Flera säsonger i tyska Bundesliga, hyllad efter sina år i Manchester City och nästan hundra internationella matcher med sitt landslag Bulgarien. Martin Petrovs meritlista är lika lång som imponerande. 

Det var därför många chockade miner som uppstod när 34-åringen under lördagsmorgonen klev in på planen inför en amatörmatch i England

"Kunde inte tro det var sant"

– Som City-supporter kunde jag knappt tro det var sant. För bara några år sedan lirade han i mitt favoritlag i engelska högstaligan – nu mötte jag honom i en fotbollsmatch, berättade en upprymd motståndare till Mirror efter matchen. 

Matrin Petrov, som så sent som i våras representerade Espanyol, har varit klubblös under ett par månader. Anledningen till hans uppseendeväckande comeback ska vara Bulgarens behov av matchträning – han ska nämligen återvända till elitfotbollen och bulgariska högstaligan är det tänkt. 

"Stod inte ut i mängden"

Men än har en en bit kvar till toppform. För trots att han gjorde matchens enda mål fick han en känga från en motståndare efter matchen. 

– Ärligt talat syntes det inte att han förut varit ett internationellt fotbollsproffs. Han stod inte ut ur mängden, säger han till Mirror. 

/
/
Relaterat
Andreas gjorde mål i svenska division 6 – trots att han är blind
Solskenshistorier är alltid upplyftande. Fotbollsspelaren Andreas Engström faller under den kategorin. Han gjorde nämligen mål för division 6-laget Ulvsby tidigare i veckan – trots att han bara har en procent av sin syn kvar.
Fick rött kort – räddade livet på hjärtsjuk man
Från syndabock till hjälte. Amatörspelaren Ben Scott, 29, fick rött kort för en hög spark – vilket räddade livet på en åskådare i publiken:– Det sätter saker i perspektiv.
Bosnisk målvakt spelade 90 minuter – med en kula i huvudet
En 51-årig fotbollsmålvakt klagade på smärtor i huvudet och yrsel under en amatörmatch i Bosnien-Herzegovina. Först efter matchen åkte han in till sjukhus – där de konstaterade att han hade blivit skjuten i huvudet.
Fotbollsspelarens nacksving på en hund får Argentina att rasa
Under den argentinska amatörmatchen mellan San Juan och Belle Vista sprang en lös hund in på planen. Då tog Belle Vista-spelaren José Jimenez saken i egna händer och försökte våldsamt kasta bort hund från planen över ett staket.
Senaste nytt

Mudryk bröt måltorkan – Chelsea vann derbyt

1 timme sedan

Rydström om förbundskaptensjobbet: "Trivs här"

1 timme sedan
Om Sverige inte når EM avgår förbundskaptenen Janne Andersson. Är Henrik Rydström eller Olof Mellberg intresserade av jobbet? Ingen aning, säger BP-tränaren Olof Mellberg. Jag trivs alldeles för bra här, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Okkels jagar guld och skytteligan: "Det är coolt"

1 timme sedan
Elfsborg hänger på Malmö FF i tabelltoppen. Och Jeppe Okkels hänger på Isaac Kiese Thelin i toppen av skytteligan. Men jag tar ju hellre guld och att Kiese Thelin vinner skytteligan än tvärtom, säger Elfsborgsanfallaren.

Målvakten bryter tystnaden: "Det är ett trauma"

1 timme sedan
Malkolm Nilsson Säfqvist bryter tystnaden. Halmstads BK:s målvakt talar för första gången ut om kampen med den psykiska ohälsan. Det är ett trauma, säger 30-åringen i en intervju med Discovery+.

Mellberg: "Börjar bli väldigt tröttsamt"

2 timmar sedan
Brommapojkarna sliter för sin allsvenska överlevnad – det märktes i den andra halvleken mot Malmö FF. Då skakade BP om serieledaren, men bortalaget fick nöja sig med en hedersam förlust. Det börjar bli väldigt tröttsamt, säger tränaren Olof Mellberg efter 1–2-förlusten.

MFF-stjärnan: Tror att BP kan störa Elfsborg

2 timmar sedan
Malmö FF uppträdde som ett SM-guldlag i 45 minuter – i andra akten skakade bottenlaget Brommapojkarna om den allsvenska serieledaren. I nästa omgång ställs BP mot tabelltvåan Elfsborg. Jag tror att de absolut kan störa Elfsborg, säger MFF-anfallaren Isaac Kiese Thelin efter 2–1-segern.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.