Real Madrid vann den spanska supercupen och tog därmed säsongens första titel.
1 av 15
Real Madrid vann den spanska supercupen och tog därmed säsongens första titel. - Foto: SCANPIX
2 av 15
Redan i den tionde minuten blev Gonzalo Higuain frispelad av Pepe och kunde sätta 1–0 för Real. - Foto: SCANPIX
3 av 15
Trots att det inte är den mest åtråvärda titeln för säsongens syntes det att det var viktig för de båda lagen. - Foto: SCANPIX
4 av 15
Bara tio minuter efter ledningsmålet ökade Cristiano Ronaldo på ledningen till 2–0 med sitt första mål för säsongen. - Foto: SCANPIX
Inför en lyrisk hemmapublik.
5 av 15
Inför en lyrisk hemmapublik. - Foto: SCANPIX
Ronaldo blev sedan neddragen av Adriano som fick rött kort.
6 av 15
Ronaldo blev sedan neddragen av Adriano som fick rött kort. - Foto: SCANPIX
7 av 15
Trots en man mindre kunde Messi reducera snyggt på frispark i slutet av den första halvleken. - Foto: SCANPIX
8 av 15
Barca pressade Real Madrid i den andra halvleken men lyckades inte få hål på Casillas. - Foto: SCANPIX
Det slutade i besvikelse för Valdes och Messi.
9 av 15
Det slutade i besvikelse för Valdes och Messi. - Foto: SCANPIX
Medan Real Madrid-spelarna var lycklig över sin titel.
10 av 15
Medan Real Madrid-spelarna var lycklig över sin titel. - Foto: Andres Kudacki/SCANPIX
11 av 15
Luka Modric fick göra debut direkt – och vann en titel i sin första match för Galacticos. - Foto: SCANPIX
Stor glädje hos Real.
12 av 15
Stor glädje hos Real. - Foto: Andres Kudacki/SCANPIX
Casillas poserar med bucklan.
13 av 15
Casillas poserar med bucklan. - Foto: Andres Kudacki/SCANPIX
Real Madrid vann därmed den första titeln för säsongen.
14 av 15
Real Madrid vann därmed den första titeln för säsongen. - Foto: SCANPIX
José Mourinhos grabbar var snäppet för bra för Barcelona.
15 av 15
José Mourinhos grabbar var snäppet för bra för Barcelona. - Foto: Andres Kudacki/SCANPIX

Real Madrid vann gigantmötet – tog säsongens första titel

Real Madrid vann prestigemötet mot Barcelona – och tog därmed säsongens första titel. Nog för att det var spanska supercupen – men en vinst mot Barca är alltid en vinst mot Barca.

MADRID. Trots underläge 2–3 från första mötet i den spanska supercupen lyckades Real Madrid vända på steken och vinna den åtråvärda (nja) titeln. Efter tidiga mål av Gonzalo Higuain och Cristiano Ronaldo kunde ett pressat Real till slut vinna matchen med 2–1 – och därmed den spanska supercupen på fler mål på bortaplan.

I slutet av den första halvleken reducerade Lionel Messi och trots att Barca fick Adriano utvisad tidigt i matchen var de mycket nära att vända på underläget.

Kika in bildspelet ovan för att se de hetaste bilderna från matchen.