Så usla är Bayern-stjärnorna – på basket

Kan en äkta bolltalang bli en världsstjärna i alla bollsporter. Nja, efter att ha sett Bayern Münchens stjärnor spela basket bör man nog ställa sig tveksam till den frågan.


Bayern München är Europas, om inte hela världens, bästa fotbollslag 2013. De vann ligan, den inhemska cupen och Champions League i våras. I början av nästa år inleder de slutspelet av säsongens Champions League mot Arsenal i åttondelsfinal.

Pep Guardiolas spelare har blivit en oljad lagmaskin som är nästintill oslagbara i sina bästa stunder. Men, även om man kanske inte visste att man ville ha svaret, så vet vi nu också hur bra de är på basket.

Dante – klackkungen

Javi Martinez, Rafinha, Dante och Thomas Müller fick testa på att möta Bayerns basketlag med spelare som Lucca Staiger, Deon Thompson och Bryce Taylor i lite lekspel. 

Det gick sådär. Martinez lyckades visserligen med en hyfsad blandning av en lay up och en dunk men det var först när fotbollsstjärnorna använde en fotboll och fötterna som de fick möjligheten att visa vad de går för på riktigt. 

Dante sätter bland annat en mycket fin klack rakt i korgen. 


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!