Avtalet skrevs mellan Adidas och en Bayern München-spelare 2008.
1 av 4
Avtalet skrevs mellan Adidas och en Bayern München-spelare 2008. - Foto: BildbyråŒn / Sebastian Widmann
Adidas är ett storföretag inom sportvärlden och tillverkar bland annat VM-bollen.
2 av 4
Adidas är ett storföretag inom sportvärlden och tillverkar bland annat VM-bollen. - Foto: BildbyråŒn / GEPA pictures/ Christian Ort
Scientologins högkvarter i Berlin, Tyskland.
3 av 4
Scientologins högkvarter i Berlin, Tyskland. - Foto: AP/TT
Den amerikanske skådespelaren Tom Cruise är förmodligen världens mest kände scientolog.
4 av 4
Den amerikanske skådespelaren Tom Cruise är förmodligen världens mest kände scientolog. - Foto: AP/TT

Adidas märkliga krav på spelaren: Gå inte med i scientologin

Adidas skrev in i ett kontrakt med en Bayern München-spelare att denne inte fick bli scientolog. Då skulle Adidas ha rätt att avsluta kontraktet.


Det är 101 Great Goals som skriver att den tyska tidningen Der Spiegel har avslöjat ett märkligt avtal mellan Adidas och en Bayern München-spelare.

Avtalet är från 2008 och skulle ge spelaren 3,5 miljoner kronor. I kontraktet ingick som vanligt klausuler som skulle ge Adidas rätten att omedelbart avsluta kontraktet. Ett av dem var att spelaren använde några droger.

Ett annat krav från Adidas är nog inte av det vanligare slaget.

"Handlar inte om individuella atleter"

I kontraktet stod att Adidas också hade rätt att avsluta kontraktet om spelaren ingick i "någon organisation eller förbund som representerar L. Ron Hubbards värderingar".

L. Ron Hubbard var grundaren av scientologin och alltså ingen som Adidas vill förknippas med. För tidningen förklarade Adidas sitt resonemang:

– Mångfald och tolerans är fundamentala värderingar hos Adidas Group. Scientologi och liknande organisationer ingår däremot inte i detta. Det här är en standardklausul i våra kontrakt. Det handlar inte om individuella atleter.

Vilken spelare det handlar om i det här specifika fallet framgår dock inte. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

3 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.