Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hockeyspelare erkänner mord - på domare

Sport | 26/04/2009 08:37

Domardöden som skakar Slovakien har fått sin upplösning.

Alldeles inför VM sprids just nu svallvågorna efter en bomb som chockar hockeyvärlden.

Den 23-årige Ladislav Scurko, förre detta juniorlandslagsman och Kosice-forward, har nämligen erkänt sig skyldig till mord - på en domare.

Scurkos meritlista är inte dålig. Två JVM-turneringar för Slovakien. Och i år var han ordinarie i den klassiska slovakiska klubben Kosice, där han noterade fem mål och sju assists på 52 matcher. Scurko avslutade säsongen som slovakisk mästare.

Men nu är hans karriär med all säkerhet över.

I fredags greps Ladislav Scurko av slovakisk polis. Han är misstänkt och har erkänt sig skyldig för mordet på domaren Mark Liptaje, i december 2007.

–Den misstänkte (Scurko), ska ha huggit offret i bröstet med ett okänt föremål ett flertal gånger, kommenterar polistalesmannen Karol Korpas, enligt Hockeysverige.se.

Efter mordet ska Scurko ha dumpat den döda kroppen i skogen utanför Poprad, där den sedan inte hittades förrän ett år senare. Polisen uppger att dådet inte var överlagt, utan ska ha utförts impulsivt.

Enligt polisen var domaren Liptaje skyldig stora summor pengar, som han inte kunde betala tillbaka och Scurko ska ha tillhört en av fordringsägarna.

Döms Scurko för mordet i domstol, väntar fängelse i mellan femton år och livstid, skriver Hockeysverige.se.

Skrivet av: