Hockeyspelare erkänner mord - på domare

Domardöden som skakar Slovakien har fått sin upplösning.


Alldeles inför VM sprids just nu svallvågorna efter en bomb som chockar hockeyvärlden.

Den 23-årige Ladislav Scurko, förre detta juniorlandslagsman och Kosice-forward, har nämligen erkänt sig skyldig till mord - på en domare.

Scurkos meritlista är inte dålig. Två JVM-turneringar för Slovakien. Och i år var han ordinarie i den klassiska slovakiska klubben Kosice, där han noterade fem mål och sju assists på 52 matcher. Scurko avslutade säsongen som slovakisk mästare.

Men nu är hans karriär med all säkerhet över.

I fredags greps Ladislav Scurko av slovakisk polis. Han är misstänkt och har erkänt sig skyldig för mordet på domaren Mark Liptaje, i december 2007.

–Den misstänkte (Scurko), ska ha huggit offret i bröstet med ett okänt föremål ett flertal gånger, kommenterar polistalesmannen Karol Korpas, enligt Hockeysverige.se.

Efter mordet ska Scurko ha dumpat den döda kroppen i skogen utanför Poprad, där den sedan inte hittades förrän ett år senare. Polisen uppger att dådet inte var överlagt, utan ska ha utförts impulsivt.

Enligt polisen var domaren Liptaje skyldig stora summor pengar, som han inte kunde betala tillbaka och Scurko ska ha tillhört en av fordringsägarna.

Döms Scurko för mordet i domstol, väntar fängelse i mellan femton år och livstid, skriver Hockeysverige.se.

Skrivet av:

Senaste nytt

6–0 räckte inte – England missar OS

Seger med tre poäng för Uppsala mot Umeå

Uppsala vann en riktigt jämn match på bortaplan mot Umeå i Svenska Basketligan herr. Matchen avgjordes i fjärde perioden och Uppsala vann till slut med tre poäng, 89-86 (18-28, 23-16, 17-22, 31-20).

Arsenal tog ny seger

Det går fortsatt bra för Arsenal i Premier League i fotboll. På tisdagen mötte laget Luton och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Luton blev 4-3 (2-1).

Tuff match slutade med seger för Nässjö mot Köping Stars

Det svängde i matchen i Svenska Basketligan herr mellan Köping Stars och Nässjö i Köpings Bad & Sport. Hemmalaget Köping Stars hade ledningen i halvtid, med 46-52, men efter pausen vände Nässjö matchen och vann till slut med 90-80 (25-23, 21-29, 24-20, 20-8).

Hwang Hee-chan matchhjälte för Wolverhampton

1 timme sedan
Wolverhampton vann hemmamatchen mot Burnley i Premier League i fotboll med 1–0.

Seger med ett poäng för Södertälje BBK mot Borås Basket

1 timme sedan
Södertälje BBK vann en riktigt jämn match på hemmaplan mot Borås Basket i Svenska Basketligan herr. Matchen avgjordes i fjärde perioden och Södertälje BBK vann till slut med en enda poäng, 78-77 (13-22, 21-21, 16-17, 28-17).