Makalös vändning av Tre Kronor

Underläge med 2-5 i tredje. Då började en makalös upphämtning av Tre Kronor.


Underläge med 2-5 mot USA i ishockey-VM i den sista perioden. Då tog lagkapten Bengt-Åke Gustafsson timeout och sedan började en makalös upphämtning av Tre Kronor.

– Jag sa till spelarna att vi inte fick bjuda på så mycket. Vi gjorde lite småförändringar, säger Bengan i TV6.

Fyra raka mål gav seger med 6-5 efter sudden death sedan Kristian Huselius avgjort.

– Det var oerhört skönt att vi kunde vända så. Det kändes som att vi länge var det bättre laget, säger 3-5-målskytten Magnus Johansson till TV6.

Men den sköna vinsten i bagaget väljer nu Bengan att behålla Stefan Liv i målet, trots att supermålvakten Henrik Lundqvist finns att tillgå.

– Vi kan göra det, men har ingen anledning att göra det. Vi har tre målvakter här, säger Tre Kronors förbundskapten till HockeyExpressen.

Tre Kronor slutade tvåa i gruppen och går vidare till mellangruppspelet med tre poäng i bagaget. Ett helt annat läge än några minuter tidigare då läget såg mycket dystert ut.

Ryssland kliver in där med maximala sex poäng, USA har fyra, Schweiz och Sverige tre, Lettland två, och Frankrike noll poäng.

Tre Kronor möter Ryssland redan på valborgsmässoafton, har sedan Schweiz på söndag och avslutar mot Frankrike på måndag.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.