Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Makalös vändning av Tre Kronor

- 29/04/2009, 23:58 -

Underläge med 2-5 i tredje. Då började en makalös upphämtning av Tre Kronor.

Underläge med 2-5 mot USA i ishockey-VM i den sista perioden. Då tog lagkapten Bengt-Åke Gustafsson timeout och sedan började en makalös upphämtning av Tre Kronor.

– Jag sa till spelarna att vi inte fick bjuda på så mycket. Vi gjorde lite småförändringar, säger Bengan i TV6.

Fyra raka mål gav seger med 6-5 efter sudden death sedan Kristian Huselius avgjort.

– Det var oerhört skönt att vi kunde vända så. Det kändes som att vi länge var det bättre laget, säger 3-5-målskytten Magnus Johansson till TV6.

Men den sköna vinsten i bagaget väljer nu Bengan att behålla Stefan Liv i målet, trots att supermålvakten Henrik Lundqvist finns att tillgå.

– Vi kan göra det, men har ingen anledning att göra det. Vi har tre målvakter här, säger Tre Kronors förbundskapten till HockeyExpressen.

Tre Kronor slutade tvåa i gruppen och går vidare till mellangruppspelet med tre poäng i bagaget. Ett helt annat läge än några minuter tidigare då läget såg mycket dystert ut.

Ryssland kliver in där med maximala sex poäng, USA har fyra, Schweiz och Sverige tre, Lettland två, och Frankrike noll poäng.

Tre Kronor möter Ryssland redan på valborgsmässoafton, har sedan Schweiz på söndag och avslutar mot Frankrike på måndag.

Skrivet av: