Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Murray vill lösa backkrisen

Sport | 28/04/2009 09:52

San Jose-svensken skulle inte tveka om förbundskaptenen hörde av sig.

I natt slogs seriesuveränen San Jose Sharks ut ur Stanley Cup-slutspelet av Anaheim. Ett positiv besked för ett Tre Kronor med backkris. Den svenske backjätten Douglas Murray är nu nämligen tillgänglig för VM-spel. Och han skulle inte tveka om förbunskaptenen Bengt-Åke Gustafsson hörde av sig.

– Jag skulle inte tacka nej till en förfrågan. Vill Bengt-Åke ha mig, så kommer jag, säger Murray till Expressen.

Tre Kronor avslutade gårdagens förlustmatch mot Lettland med bara fyra backar. Kenny Jönsson klev av redan under uppvärmningen med en höftskada. Eventuellt missar han även matchen mot USA på onsdag. Tobias Enström tvingades bryta matchen i den tredje perioden efter att ha tacklats in i sargen med ansiktet före. Under natten konstaterades frakturer på kind- och käkben. Enström är därmed definitvt borta från VM.

Anton Strålman är redan på väg från Toronto för att förstärka backsidan. Nu kan alltså även Douglas Murray bli aktuell för VM-spel.

Murray gjorde debut i landslaget i förra årets VM och blev, med sitt tuffa och kompromisslösa spel, en stor publikfavorit.

Skrivet av: