Bjurling - ny bloggare på Nyheter24

SSK:s målvaktsstjärna är laddad


Han var Södertälje SK:s bästa spelare under floppsäsong 2008-2009.

En säsong som avrundades med en väl genomförd kvalserie.

SSK är kvar i elitserien och 30-årige Björn Bjurling är lagets viktigaste pjäs.

Björn föddes 1979 i Järfälla och inledde sin hockeykarriär som åttaåring i Kista HC för att sedan ta klivet över till AIK där han spelade i nio år.

Via Almtuna IS och Boden hamnade han senare i Djurgården där han avverkade två säsonger innan han flyttade till Österrike och Salzburg.

Efter spel i Genve i Schweiz och via Vålerengen (där han blev norsk mästare) hamnade han i Södertälje SK där han nu är kvar.

Målvaktsstjärnans karriär höll på att gå i kras efter att skott gått igenom masken och träffat vänsterögat under en match med Vålerengen.

Enligt egen utsag miste han synen för några dagar men är i dag helt återställd.

Förutom elitseriespel med SSK väntar alltså ytterligare en stor utmaning den här säsongen för Björn Bjurling.

Bloggande på Nyheter24.

– Det ska bli mycket intressant och det är en rolig grej. Jag har en del idéer om vad jag ska skriva om. Det blir mycket spännande. Läsarna kommer att få följa med bakom kulisserna. Men framförallt kommer jag vara mig själv.

Brukar du själv läsa bloggar?

– Nja, frugan min har väl presenterat några för mig men det finns många som inte direkt håller måttet om man säger så, haha...

Jag såg dig i Arboga för några veckor sedan. Ni möte Riga och du vaktade kassen. Du såg bra i ditt agerande. Är du i fin form?

– Tackar, ja jag var het då. Tyvärr vann vi inte men man ska inte dra för stora växlar av resultaten på försäsongen. Jag börjar känna mig bättre och bättre.

Har du lyckats hålla dig skadefri under försäsongen?

– Jovars, jag har haft lite problem med ljumskarna och höften. Jag har haft ont i en höftböjarmuskeln. På morgonen när jag vaknar är det lite stelt. Annars lugnt. Jag behöver värma upp ordentligt bara.

Hur ser du på Södertäljes chanser i årets elitserie?

– De är mycket goda. Vi har fått ihop en bra grupp om man jämför med förra året. Då hade vi ingen balans i varken grupp eller förening. Den här säsongen ska vi till slutspel.

Hur ser du på den turbulens som drabbade er i SSK i fjol?

– Att det var turbulent kan man lugnt säga. Det var riktigt struligt. Och på isen var det alldeles för få som kom upp i normal nivå.

Vad hände egentligen i kvalserien, ni bjöd på ett betydligt mer förtroendeingivande spel då?

– Det hade varit kaos under säsongen. Men när "Leffe" (Leif Strömberg) kom tillbaka hittade vi den trygghet vi hade säsongen innan då alla krigade för varandra.

Du valde att stanna i SSK, var det ett enkelt beslut?

–Till slut blev det ett lätt beslut med tanke på att klubben presenterade sitt nya tänk med nya tränare och mer struktur. Visst var det klubbar som hörde av sig men topplagen i elitserien till exempel hade fullt på målvaktssidan. Även toppklubbarna i Tyskland hade det och likadant i KHL. Det var några klubbar från Ryssland, borta i Sibirien som ringde, men det var inte lika intressant.

OK, tack för pratstunden. Lycka till med bloggandet nu!

– Tackar, det här blir riktigt kul.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.