Lördag 18 Sep
Stockholm

Huokko talar ut om skandalen

"Jag tyckte mest synd om barnen."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hockeystjärnan Jan Huokko vill helst glömma förra säsongen. Inte på grund av dennes spel på isen –utan mer i förhållande till vad som inträffade utanför rinken.

Det var i början av juni i fjol som en hemgjord sexfilm, där en Tre Kronor-stjärna förekom, började att spridas på nätet. Filmen återfanns på en stulen mobiltelefon och bara några dagar senare florerade sexfilmen på olika internetforum.

En månad senare gick lokaltidningarna ut med namnet på stjärnan – Jan Huokko.

Nu väljer Leksandsstjärnan att för första gången tala ut om skandalen, förra sommarens turbulens och häckel samt hur hans familj påverkats av klippet som spreds via internet.

När Nyheter24 når Jan Huokko är han tillbaka i träning efter en kortare tids skadefrånvaro.

Han har haft smärre axel- och höftproblem men är nu laddad inför utmaningen som komma skall:

Dalalaget ska tillbaka till eliten.

35-åringen vill gärna dra ett streck över vad som förra sommaren var nära att få honom att lämna Leksand - för gott.

– Först vill jag bara tacka fansen, mina vänner, familj och släkt, för allt stöd. Jag vill inte att det här ska förstoras upp igen men ändå berätta allt om hur det varit. Tragiska eller mindre roliga händelser drabbar alla familjer. Det blev uppförstorat.

Hur ser du på turbulensen som uppstod med lite perspektiv?

– Jag har inte gjort något fel, jag har inte gjort något brottsligt. Många har visat stor brist på moral när de gått ut och snackat skit om mig. Jag anser att man ska titta i sin egen garderob innan man dömer andra. Många har inte haft den moralen. Vad är det här för hemskt egentligen? Det här var en sak mellan mig och en kvinna. Jag är en vuxen karl. Sex är världens mest naturliga sak.

Hur har du mått – med tanke på att dessa intima detaljer läckte ut?

– Jag är ganska lättsam person. Det här kommer inte döda mig och det som inte skadar mig är jag inte rädd för. Klart det har varit riktigt jobbigt vissa stunder att gå igenom det här. Men jag har mest tyckt synd om mina barn. Sen är det klart att jag alltid kommer få höra gliringar.

Du har en dotter och två söner. Har de fått utstå trakasserier?

–De har fått höra en del men de är alla hårdhudade och har snackat tillbaka. Då har det blivit tyst från den andra parten. Min dotter har dock fått höra en del via den internetvärld vi lever i. Men hon är tuff, jag är väldigt stolt över hur mina barn tagit det här.

Mot AIK på Hovet i våras fick du utstå grova sexuella trakasserier från läktarhåll. Det kastades in dildos på isen. Hur ser du på det i dag?

–Det blev ett löjligt skimmer över det hela. Hade jag varit lite full i fan så skulle jag kanske ha åkt ut på isen och hämtat upp några och plockat med mig. Tyvärr var det många barn som fick se allting som hände där och det är verkligen inte kul. Hockey är en familjesport.

Har du fått ta emot någon form av hot?

– Jag bytte snabbt nummer på telefonen och även på hemtelefonen men innan det var det folk som ringde och skrek om den där dildon. Men det rann av mig väldigt snabbt. Hot är fel att säga.

Slutligen, du lämnade Leksand men kom tillbaka. Varför?

– Jag vill inte kommentera så mycket kring det här. Jag brinner för klubben och vill spela upp klubben i eliten igen. Mycket talar för att jag avslutar karriären här också. Och sen vill jag åter igen tacka alla som stöttat mig. Nu ska vi tillbaka.

Fotnot: Jan Huokkos kontrakt med Leksand går ut våren 2011. Missa heller inte att läsa Jan Huokkos blogg här på Nyheter24. Läs den här.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela