Fredag 18 Jun
Stockholm

Kanada redo för OS: "Alla vet vad som gäller"

Kanadas förberedelser inför OS på hemmaplan överträffar allt annat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hårt slit, kamp och en ödmjuk inställning av alla spelare. Kanada har fått en perfekt start i sina förberedelser för OS på hemmaplan.

Kanadas tränarstab med tränaren Mike Babcock och general managern Steve Yzerman var förtjusta med vad landets 46 bästa hockeyspelare visade upp under det fyra dagar långa OS-lägret i Calgary.

– Jag hade höga förhoppningar och vi kom hit med en plan som vi ville utföra och vi lyckades genomföra den. Men spelarna ville mer och tog förberedelserna till en helt annan nivå, säger Babcock.

– De arbetade förmodligen hårdare än jag förväntat mig på detta läger och jag förväntar mig mycket, så det var bra. Nu vet de vad vi kräver. Vi förväntar oss att de ska vilja konkurrera om de vill vara med i laget. Det är budskapet här. Vi vet att vi har kompetens, men kompetens är inte alltid tillräckligt för att vinna en turnering som OS.

Lägret avslutades med en internmatch som slutade 2-2 och fick avgöras med straffar inför 19 289 åskådare på Pengrowth Saddledome. Där var Pittsburgh's Marc-Andre Fleury stensäker i målet och släppte endast in två av tio straffar, varav superstjärnan och lagkamraten Sidney Crosby var en av dessa straffskyttar. Columbus Steve Mason var inte lika lyckad och räddade "bara" sex straffar.

Delmålet är avklarat. Nu är det på riktigt - att bli en av de 23 spelare som kommer med i Kanadas OS-trupp.

– Det borde inte finnas några frågor kvar nu, alla vet vad de behöver göra och nu är det bara att gå ut och spela bra i NHL och förhoppningsvis få ett samtal i december, säger San Jose Sharks försvarsstjärna Dan Boyle till NHL.com.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela