Mora bäst i Dalarna - slog Leksand

– Vi hade åtta spelare borta, säger Leksandstränaren Leif Strömberg.

Det behövdes bara en period. För då hade Mora tagit ledningen med 3-1 på hemmaplan mot Leksand i Daladerbyt. Det räckte för att bli bäst i Dalarna inför 2500 åskådare.

– Vi pratade igenom vad som hände mot Bofors. I dag hade vi bättre fart i spelet, konstaterade en nöjd Moratränaren Harald Lückner.

Efter den målglada första perioden i träningsmatchen fortsatte Mora på det inslagna spåret. I den andra tryckte man in två nya mål och matchen var egentligen avgjord.

Men Leksand gav sig inte. I den tredje kom man ut som ett helt nytt lag och reducerade två gånger om till 3-5.

Men 21 sekunder efter Johan Eneqvists reducering dödade Jens Jakobs matchen med sitt 6-3-mål. Så slutade också tillställningen.

Leksandstränaren Leif Strömberg var inte alltför ledsen efter matchen. Skador avgjorde menar han.

– Om vi har en femma borta? Det räcker inte med det, vi saknar åtta spelare. Men det spelar ingen roll, vi spelar med det material vi har, säger han till Dalarnas Tidningar.

Matchfakta

Mora - Leksand 6-3 (3-1, 2-0, 1-2)

Första perioden

1-0 (05.38) Viktor Amnér (Robin Gartner) Spel 5-mot-4

2-0 (10.39) Mikael Zettergren (Viktor Amnér, Robin Gartner) Spel 5-mot-3

3-0 (18.05) Martin Johansson (Robin Gartner, Viktor Amnér)

3-1 (19.45) Eric Johansson (Utan Assist) Spel 5-mot-4

Andra perioden

4-1 (07.23) Alexander Hilmerson (Robin Gartner) Spel 5-mot-3

5-1 (10.02) Marcus Eriksson (Martin Johansson)

Tredje perioden

5-2 (04.12) Markus Persson (David Åslin)

5-3 (06.25) Johan Eneqvist (Jesper Ollas)

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.