Fetisov föll i comebacken

Åtta minuter och 14 sekunder. Så mycket speltid fick legendaren Vjatjeslav Fetisov i sin comeback match i CSKA Moskva när man förlorade mot Sankt Petersburg på hemmaplan. Större delen av minuterna fick han under matchens första halva.

Som spelare vet inte Vjatjeslav Fetisov så mycket om hur det är att förlora som CSKA-spelare.

Det blev ju inte mycket av den varan överhuvudtaget under hans riktiga karriär i klubben.

Han debuterade 1976, spelade sin första fulla säsong 76/77 och blev mästare första säsongen. När han flyttade till New Jersey och NHL 1989 hade han aldrig avslutat en seniorsäsong som annat än klubblagsmästare.

Varje år mellan 1977 och 1989 stod han där som mästare.

I comebacken däremot blev det förlust för den 51-årige backlegendaren. På hemmais dessutom, där han nog nästan på ena handens fingrar kan räkna hur många gånger han förlorat under sin karriär.

2-3 mot Sankt Petersburg. Motståndet råkar vara ett av ligans allra bästa och tillsammans med Magnitogorsk och Salavat Julajev de tre lag som varit i en egen klass under första halvan av säsongen.

Det blev inte bättre av att lagets coach Barry Smith valde att matcha en av ligans hetaste kedjor med Aleksej Jasjin, Maksim Susjinskij och Petr Cajanek mot Fetisov.

Men den gamle klarade det bra. I första perioden. Där höll man 0-0 för att sedan rasa ihop med 0-3 i andra perioden där Fetisov inte minst vid 0-3 visade att gammal definitivt var äldst.

Han hängde inte alls med Petr Cajanek i hörnet, drog på sig en avvaktande utvisning som han resultera i ett baklängesmål innan Fetisov behövde besöka botbänken.

Efter det bytet spelade han inte mer i matchen och CSKA höll på att hämta upp underläget i tredje perioden när Mark Hartigan och Pjotr Stjastlivyj nätade för CSKA.

Men närmare än uddamålet ifrån kom man aldrig, trots att man hejades på flitigt av Fetisov från båsplats, som klockades för åtta minuter och 14 sekunders istid i matchen - vilket får ses som imponerande med tanke på att istiden kom under matchens 33 första minuter.

I Sankt Petersburg gjorde Maksim Susjinskij två av målen. Det första, som i ett friläge i högra krysset, var hans 300:e mål i rysk/sovjetisk hockey om man räknar in slutspelsmålen.

Det gjorde honom till den elfte spelaren genom tiderna att nå den platån. Men han har en bit upp till ledande CSKA-legendaren Boris Michajlov som toppar på 428 mål.