Söndag 16 Maj
Stockholm

JVM-stjärnan talar ut om armbågstacklingen

Cormier: "Det var en reflex".
Cormier: "Det var en reflex". Foto: Scanpix

Cormier: "Det var en reflex".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tidigare i veckan stängde OHL av Windsors forward Zack Kassian i 20 matcher för sin tackling på Barries Matt Kennedy. På måndag kommer QMJHL att meddela vilket straff Patrice Cormier, Rouyn-Noranda Huskies, får för sin brutala armbågstackling på backen Mikael Tam i Québec Remparts förra veckan.

Under fredagen bröt Cormier tystnaden och talade ut exklusivt för den franskkanadensiska motsvarigheten till TSN, RDS.

Till RDS säger den New Jersey-draftade forwarden att han aldrig hade för avsikt att skada Mikael Tam.

- Men jag tänker inte sitta här och säga att jag inte gjorde någonting, säger Patrice Cormier. Man ser klart och tydligt på videon att det är en armbåge. Men det var en reflex. Jag försökte bara tackla honom. Det fanns aldrig en tanke på att träffa Mikael i huvudet.

Men det gjorde han. Tacklingen, som har skapat stor debatt kring hockeyvåldet, har visats om och om igen på olika tv-kanaler i Kanada. Svenska HockeyWebCast, som var först med att lägga ut sekvensen på Youtube, har haft närmare 600 000 träffar på videoklippet.

"Tuffaste dagarna i mitt liv"

Patrice Cormier påstår att han vid flera tillfällen har försökt nå Mikael Tam för att be om ursäkt och förklara sig, men att han inte har nått fram till Québecbacken.

Mikael Tam bröt också tystnaden på fredagen. Efter att ha vistats på sjukhus från och till efter tacklingen, som gav honom svåra hjärnskador och ett par trasiga tänder, mötte han pressen i Québec City i går.

- De senaste dagarna har varit de tuffaste i mitt liv. Jag har tur som är här i dag, tur som kan gå och prata med er, sade Tam till de samlade reportrarna enligt National Post.

Mikael Tam berättade att han inte minns själva smällen, men att han blev väldigt rädd efteråt, rädd för att aldrig kunna gå eller spela ishockey igen. Lyckligtvis har 18-åringen återhämtat sig oväntat bra efter den otäcka smällen. Det kommer dock att dröja ett tag innan läkarna kan se vilka effekter den får för ynglingens välbefinnande.

Québec Remparts har ännu inte beslutat sig för om man ska gå vidare med ärendet och dra Patrice Cormier inför domstol.

Patrice Cormiers armbågstackling

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela