1 av 3
- Foto: Scanpix
Lubos Bartecko knockades medvetslös i åttondelsfinalen mot Norge.
2 av 3
Lubos Bartecko knockades medvetslös i åttondelsfinalen mot Norge. - Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

14 stygn för Lubos Bartecko

Slovakien saknade Lubos Bartecko på isen när de lite överraskande slog ut Tre Kronor ur OS-hockey på torsdagsmorgonen. 33-åringen kommer även att saknas när Färjestad möter Modo på lördag. - Det rör sig om en lindrig hjärnskakning, säger sportchefen Thomas Rundqvist till nwt.se.


Lubos Bartecko tacklades medvetslös av Norges back Ole-Kristian Tollefsen i åttondelsfinalen på onsdagsmorgonen. De otäcka bilderna på den blödande Bartecko fick många att befara det värsta. Men bara 24 timmar efter incidenten fanns veteranforwarden på plats i Canada Hockey Place för att se sitt Slovakien skicka ut Sverige ur OS.

Färjestads sportchef Thomas Rundqvist hade kontakt med Bartecko efter matchen mot Norge och fick en del positiva besked.

- Han berättade för mig att han var öm i skallen och hade 14 stygn, men i övrigt mådde han bra. Tydligen rör det sig om en lindrig hjärnskakning, berättar Rundqvist för nwt.se.

Det är osäkert hur länge den slovakiska stjärnan måste vila, men han missar till att börja med Färjestads två närmaste matcher.

- Läkarna får avgöra när han är spelklar igen, säger Rundqvist.

Han räknar däremot med att den norska trion Jonas Holös, Anders Bastiansen och Marius Holtet ska vara hemma och spelklara lagom till mötet med Modo.

- Vi försökte få hem dem tidigare men det gick inte. Deras flyg var förbeställt. Men det blir inga problem att hinna få med dem till matchen mot Modo, om inget oförutsett inträffar. Vi flyger inte till Örnsköldsvik förrän klockan 14 på lördag, säger han till nwt.se.

Om schweizaren Severin Blindenbacher hinner ansluta till laget är desto mer osäkert.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!