Torsdag 21 Okt
Stockholm

Jagr kan byta klubb i KHL

Jaromir Jagrs framtid fortfarande oklar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

OMSK. Jaromir Jagrs framtid är fortfarande i högsta grad osäker. Det spekuleras friskt i vad som kommer hända framledes för den tjeckiske superstjärnan, vars kontrakt med Avangard Omsk gått ut.

Han har själv aviserat att en återkomst till NHL kan vara aktuell. Han har dessutom sagt att det kan bli en fortsättning i Omsk.

Men det senaste budet är att det kan bli en flytt till ett annat lag i KHL efter att han burit Omsk på sina axlar de två senaste säsongerna och varit lagets egentligen enda stjärnspelare.

Enligt sport-express.ru ska Jagrs agent inom kort inleda förhandlingar med storklubben Sankt Petersburg, ligans kanske stjärnstarkaste lag men som två säsonger i rad misslyckats kapitalt i slutspelet och åkt ut redan i åttondelsfinalen.

Den gångna säsongen huserade bland annat namn som Robert Esche, Sergej Zubov, Aleksej Jasjin, Maksim Susjinskij och Petr Cajanek i klubben som nyligen bröt med tränaren Barry Smith efter tre säsonger.

Bengt-Åke Gustafsson nämns som het kandidat till att bli ny tränare för klubben, men så sent som idag skriver lifesports.ru att Vladimir Vujtek Sr kan bli den som tar över klubben. Vujtek har flera års erfarenhet av tränarskap i rysk hockey och det är den biten som påstås göra att han har en fördel gentemot Bengt-Åke Gustafsson.

Enligt källor till tidningen vill klubbens ägare Aleksandr Medvedev inte gärna chansa med tränarnamnet, utan hitta någon som har god erfarenhet av hockey i Ryssland.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela