Stockholm

Timrå satte "svikarna" på plats

Svikarna skulle få det hett om öronen. Och det blev seger med 2-3 (TT)


Läs mer

Svikarna skulle få det hett om öronen.

Finländske stjärncentern Riku Hahl som lämnade Timrå för att åka västerut till NHL men hamnade på västkusten hos Frölunda slapp publikens buande i sin forna hemmaarena i Timrå. Han fick ändå uppleva en tung kväll - förlust med 2-3 och fjärde raka förlusten i sin nya klubb.

I förhandssnacket inför matchen handlade allt om hur den hängivna Timråpubliken skulle behandla Kent "Nubben" Norberg, sportchefen som lämnade Timrå mitt under förra säsongen för att bli general manager i Frölunda. "Nubben" Norberg blev inte populärare hos Timråpubliken när han snodde med sig Timrås poängkung Riku Hahl.

Men Timråpubliken gav tusan i sina svikare - det får Riku och Kent Norberg "tacka" Fredrik Hynning för.

Hynning slog för andra matchen i rad in 1-0 målet under första spelminuten. Mot HV kom fullträffen redan efter 23 sekunder - nu dröjde den 25-årige skarpskytten till den 53:e sekunden innan han slog till.

Timrå bjöd därefter upp till en fartfylld drömhockey som fick publiken att lämna alla hattankar därhän. Men det fanns en spelare på isen som satte stopp för hemmapublikens förhoppningar om mer måljubel. Johan "Honken" Holmqvist i Frölundamålet.

– Johan gjorde några riktiga fantomräddningar som fick igång hela laget. Vi jobbade sedan till oss både 1-1 och 2-1, sade den hårt prövade Frölundatränaren Ulf Dahlén.

Fredrik Hynning har snabbt blivit Timråpublikens nya hjälte - och den 25-årige Luleågrabben som gör sin andra säsong för Timrå visade landslagsklass när han effektivt tryckte in 2-2 bakom Johan Holmqvist.

Kvitteringsmålet blev en ny kalldusch för Frölunda, men Dahléns mannar gav inte upp.

– Vi spelade för att vinna. Vi visade en bra inställning och jobbade hårt och skapade många heta målchanser, sade Frölundatränaren som säger sig inte vara orolig trots fyra raka förluster i upptakten av elitserien.

– Vi får jobba hårt för varje mål. Det är ett problem, men så länge som jobbar på så här bra är det ingen fara. Hårt jobb lönar sig i längden.

Frölunda hade en gyllene chans att avgöra i förlängningen då Oscar Sundh drog på sig en utvisning. Men trots ett kompakt tryck mot Johan Backlund i Timrå-målet uteblev segermålet.

Med nio sekunder kvar av förlängningen drabbas Tomi Kallio av en utvisning.

Fyra sekunder senare är läktarna i Timrå ett enda rött jublande människohav - nyförvärvet Mikko Lethonens tunga slagskott har hittat rätt bakom Johan Holmqvist. Så enkelt är det att göra mål och avgöra när ett lag har det rätta flytet.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.