Niklas Wikegård tror inte på HV71 och Linköping.
1 av 3
Niklas Wikegård tror inte på HV71 och Linköping. - Foto: Bildbyrån
Han tror att de unga lagen, Djurgården och Skellefteå, spelar final.
2 av 3
Han tror att de unga lagen, Djurgården och Skellefteå, spelar final. - Foto: Scanpix
Både Skellefteå och Djurgården vinner med 4-2 i matcher - tror Wikegård.
3 av 3
Både Skellefteå och Djurgården vinner med 4-2 i matcher - tror Wikegård. - Foto: Scanpix

Wikegård sågar favoriterna

När semifinalerna i SM-slutspelet stundar sågar hockeyexperten Niklas Wikegård, HV71 och Linköping i sin blogg på Nyheter24.


Wikegårds blogg

Följ Niklas Wikegårds videoblogg på Nyheter24.

STOCKHOLM. I kväll är det äntligen dags för den första omgången i semifinalerna i SM-slutspelet. Skellefteå ställs mot HV71 och Linköping möter Djurgården. Nu sågar Niklas Wikegård både HV71 och Linköping i sin blogg på Nyheter24.

- HV71 är inte lika äregiriga och sugna på att vinna. Jukka Voutilainen är inte riktigt lika bra som i början av säsongen. Kris Beech har haft en allmänt trög säsong. Björn Melin är nog lite mer i Ryssland än i slutspelet, säger Wikegård i sitt blogginlägg.

"Johansson kommer att få stryk"

Han fortsätter med att ge Linköping en känga och hävdar att om man får bort Magnus Johansson och Tony Mårtensson så har Djurgården i stort sett vunnit.

- Det är dem som är hjärnorna och de kommer få betydligt mycket mer stryk nu än vad de fick mot Frölunda. Johansson kommer att få hämta mycket puck i kortplanket och kommer att bli tacklad.

Angående den första matchserien som inleds i Skellefteå Kraft Arena i kväll tror han att det blir en smärre skräll.

- Serien kommer bli ruggigt tajt. Skellefteå har större chans att vinna än vad allmänheten tror. Nivåerna mellan lagen är marginell. Jag tror på 4-2 i matcher till Skellefteå.

"Linköping kommer få det hett om öronen"

Wikegård tror på ett snarlikt resultat i serien som inleds i Cloetta Center i kväll där serietrean, Linköping, tar sig an serietvåan, Djurgården.

- Jag tror att Linköping kommer att få det hett om öronen. Det är 60/40 till Djurgården, de har en bredare trupp och kommer att spela med fem forwardspar och köra och tackla. Djurgården vinner också med 4-2 i matcher, säger han.

Om vi ska tro Wikegård kommer alltså Djurgården och Skellefteå spela om SM-guldet. Något som få trodde på förhand.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!