- Foto: Scanpix

Sverigebekantingar misshandlade tränare

Efter att Jesenice tagit hem det slovenska guldet tvingade tränaren Mike Posma en full målvakt att köra bil hem efter en fest. Målvakten kraschade och spelare valde att dagen efter åka hem till tränaren och misshandla honom.


Det kan gå gett till i Slovenien. Det fick Jesenices tränare Mike Posma erfara efter att han fört laget till den slovenska mästartiteln. När coachen och veteranspelaren Todd Elik ville komma hem efter firandet av guldet, tvingade man lagets unga tredjekeeper att köra hem dom.

Problemet var att han var berusad och absolut inte ville ut och köra bil. Men det fick han göra ändå. Det slutade med en kraschad bil och inga personskador. Då.

När ett par av spelarna i laget fått reda på vad som hänt dagen efter tog man lagen i egna händer.

Sex av dom gick helt enkelt hem till Mike Posma mitt i natten, när han låg och sov, och misshandlade honom som hämnd för vad han utsatt målvakten för.

Enligt sajten RTV SLO var två spelare som tidigare spelat i Sverige inblandade i misshandeln. Förre Frölundaspelaren Andrej Hebar och Skellefteåfloppen Gaber Glavic.

Två övriga var flerfaldiga VM-spelarna Anze Terlikar och Miha Rebolj och de två sista Ales Remar och David Slivnik.

Enligt tv-kanalen kommer samtliga inblandade spelare att sparkas från klubben med omedelbar verkan och polisen kommer utreda misshandeln ytterligare.

De två föregående åren har Conny Strömberg blivit mästare med just Jesenice. Historisk som ensam svensk att ha vunnit slovenska mästerskapet två gånger.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!