1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

"Omark måste ta en plats"

Fansen är glada att äntligen se hans namn på ett kontrakt, men det finns inga garantier för att Linus Omark spelar för Edmonton Oilers när nästa säsong inleds. - Om han inte tar en plats hamnar han i Oklaholma City, klargör general managern Steve Tambellini.


Oklaholma City är där Edmonton Oilers kommer att ha sitt farmarlag i AHL kommande säsong. Och det är där Linus Omark hamnar om han inte övertygar coacherna Pat Quinn och Tom Renney att han är värd att satsa på.

I fjol skrev inte Omark på för Oilers eftersom han inte tyckte att deras erbjudande var bra nog. En annan del i det hela är att han inte har varit överförtjust i tanken på att hamna i AHL, men efter ett år med Dynamo Moskva i KHL har ändrat sin inställning. Därför skrev han på ett tvåårskontrakt med Edmonton Oilers under påskhelgen.

- Det kommer bara att vara ett fåtal spelare med den storleken och den skickligheten som kommer att spela (i Edmonton). Han är här på ett rookiekontrakt så han måste ta en plats i laget. Om han inte gör det kommer han att hamna i AHL, sade Steve Tambellini på en pressträff under måndagen.

Edmonton Oilers är i skrikande behov av nytt blod efter en säsong där precis allt har gått åt pipan. General managern är glad över att Linus Omark är kontrakterad, men vill inte ta ut någon succé i förväg.

- Han har hittat ett sätt att nå framgång i elitserien och den ryska ligan. Han gjorde 20 mål i KHL och det är ingen enkel liga att göra mål i. Han har en del attribut som ligger över snittet. Om det räcker för att ta en plats vet jag inte. Det får vi se i september, säger Steve Tambellini.

- Men han vet i alla fall att han måste ta en plats i laget.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!