Han hyllar publiken på 13 850 personer - fullsatt i Globen alltså.
1 av 5
Han hyllar publiken på 13 850 personer - fullsatt i Globen alltså. - Foto: Bildbyrån
Niklas Wikegård anser inte att Linköping tog vara på chansen i går.
2 av 5
Niklas Wikegård anser inte att Linköping tog vara på chansen i går. - Foto: Bildbyrån
Han räddade Djurgården kvar i matchen.
3 av 5
Han räddade Djurgården kvar i matchen. - Foto: Bildbyrån
Och gjorde omöjliga räddningar om vartannat.
4 av 5
Och gjorde omöjliga räddningar om vartannat. - Foto: Bildbyrån
Han hyllar också Gustaf Wesslau som gör en kanonmatch.
5 av 5
Han hyllar också Gustaf Wesslau som gör en kanonmatch. - Foto: Bildbyrån

Wikegård: "Linköping får skylla sig själva"

Niklas Wikegård är inte imponerad av Linköpings insats i matchen mot Djurgården i går. - Linköping har faktiskt tillräckligt med lägen för att spela hem den här matchen, säger han.


Wikegårds blogg

Följ Niklas Wikegårds videoblogg på Nyheter24.

STOCKHOLM. Efter gårdagens 2-1-seger i Globen så tog Djurgården ett ordentligt grepp om matchserien mot Linköping. Stockholmarna leder nu med 3-1 i matcher och har ett rejält slagläge inför kvällens hemmamatch.

Nyheter24:s hockeyexpert, Niklas Wikegård, är inte imponerad av Linköpings insats i går och han menar att de borde kunna spela hem matchen - men att DIF:s målvakt, Gustaf Wesslau, är Djurgårdens räddare i nöden.

- Linköping får Djurgården dit dem vill med ett tidigt mål och det är Gustaf Wesslau som håller kvar Djurgården i matchen. Wesslau är riktigt jävla bra, säger Wikegård i sin videoblogg på Nyheter24.

"Fantastisk publik"

Han fortsätter och menar att Linköping släpper in Djurgården i matchen som tar för sig och börjar slita betydligt mer i andra perioden.

- Djurgården jobbar sig in i matchen. De är som en snorloska man inte blir av med. De kanske är lite sämre än Linköping i 70 procent av matchen.

Den fullsatta Globen på 13 850 personer hejade på hemmalaget till en förlängning. Trots att Djurgården växer sig in i matchen menar ändå Wikegård att LHC är bättre. Men som tidigare nämnt hyllar han återigen målvakten Wesslau.

- Publiken är fantastisk. Jag tycker att på tre perioder är faktiskt Linköping bättre, utan att kunna vinna. Mycket tack vare Gustaf Wesslau. Han är riktigt jävla bra.

"Linköping får skylla sig själva"

Gustaf Wesslau i DIF-kassen var verkligen Djurgårdens räddare i nöden. Han stod för 39 räddningar på 40 skott - och den ena omöjligare än den andra.

- Det är en öppen match men Linköping skapade de hetaste chanserna och får skylla sig själv för att man inte begraver pucken bakom Wesslau.

Inför returmötet i kväll - återigen på Globen - tror Wikegård att serien kommer fortsätta på den inslagna vägen.

- Linköping är inte chanslösa, det kommer bli lika tufft i kväll. De måste flytta hem en sjätte match till Linköping. Jag tror på ett kryss efter full tid, det kommer bli snortajt, säger Niklas Wikegård i sin videoblogg på Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.