Henrik Lundqvist missar VM på grund av en knäskada.
1 av 3
Henrik Lundqvist missar VM på grund av en knäskada. - Foto: Scanpix
Han har spelat fenomenalt och trots skadebekymmer har han spelat hela 73 av 82 matcher.
2 av 3
Han har spelat fenomenalt och trots skadebekymmer har han spelat hela 73 av 82 matcher. - Foto: Scanpix
Det här var straffen som gav New York Rangers tidig semester.
3 av 3
Det här var straffen som gav New York Rangers tidig semester. - Foto: Scanpix

Henrik Lundqvist missar VM

Henrik Lundqvist missar VM - en knäskada sätter stopp för stjärnmålvaktens medverkan.


NEW YORK. Tre Kronors förbundskapten, Bengt-Åke Gustafsson, måste ha jublat högt när New York Rangers missade slutspel. Eftersom att Sveriges bästa målvakt - Henrik Lundqvist - blev tillgänglig för spel i VM.

Nu är det dock fastställt att Lundqvist inte kan medverka i turneringen eftersom att han har en knäskada som inte har läkt planenligt.

- Jag har kört rehab en vecka och knät blir inte bättre, därför måste jag säga nej. Det känns inte okej att åka. Det är både fysiskt och mentalt jobbigt att spela VM när man inte är 100 procent, skriver han i ett sms till Aftonbladet.

Han har tacklats med skador hela året och har spelat med tejpat knä större delen av säsongen.

Henrik Lundqvist har spelat fenomenalt i NHL den här säsongen - igen. Trots skadebekymmer har Åre-sonen spelat hela 73 av 82 matcher och lyft hela Rangers, men det räckte dock inte till slutspel då de föll i sista matchen.

/
nhl
/
/
/
/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

Han är främste svenske poänggöraren

2 timmar sedan
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

3 timmar sedan
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.