77 803 åskådare fanns på plats - ett nytt rekord.
1 av 5
77 803 åskådare fanns på plats - ett nytt rekord. - Foto: SCANPIX/AP
2-1 och skrällen var ett faktum. Tyskland hade slagit stornationen USA.
2 av 5
2-1 och skrällen var ett faktum. Tyskland hade slagit stornationen USA. - Foto: SCANPIX/AP
De tyska spelarna kunde inte tro att det var sant.
3 av 5
De tyska spelarna kunde inte tro att det var sant. - Foto: SCANPIX/AP
Spelarna tackade supportrarna.
4 av 5
Spelarna tackade supportrarna. - Foto: SCANPIX/AP
Flera tusentals sjöng den tyska nationalsången efter den makalösa segern mot USA.
5 av 5
Flera tusentals sjöng den tyska nationalsången efter den makalösa segern mot USA. - Foto: SCANPIX/AP

"Det kändes obeskrivligt"

77 803 tyska gaphalsar bar sitt landslag. De sjöng, de skrek, de dundrade fram en alldeles magisk hockeyatmosfär. Och förtjänade sin klimax i förlängningsperioden.– Det var verkligen helt makalöst, säger segerskytten Felix Schütz till Hockeysverige.se.


Fullsatt och öronbedövande. Den ena kortsidan av Veltins Arena, fotbollsklubben Schalke 04:s hemmaarena, var en enda kompakt vägg av rött, gult och svart. De tyska flaggorna vevades, hyllningsramsorna rullade och hemmaspelarna njöt, njöt, njöt ... nästan.

– De första minuterna var det nervöst, det var så mycket väsen. Men sen, sen var det bara suveränt, säger Felix Schütz som satte det avgörande 2-1-målet i förlängningen.

–När jag kom in och mötte publiken tänkte jag bara "åh, herregud". Det var grymt. Det är inte ofta man får chansen att spela inför en sådan här publik, säger backen Nikolai Goc.

Visselkonsert mot USA

Och det var inte bara det tyska laget som påverkades av det massiva trycket från läktaren.

– Det är helt uppenbart att det inte är lätt att komma in i en sådan här byggnad när de har det stödet, säger USA:s förbundskapten Scott Gordon.

Lagkaptenen Jack Johnson kunde bara imponeras av publiken, trots att buandet och busvisslandet mot USA när laget äntrade isen förmodligen gav den högsta decibelnivån för kvällen.

–Det var en helt fantastisk stämning. Men vi hade hoppats på en annan utgång, säger Johnson.

Nationalsången satte punkt

Tyska nationalsången inledde och avslutade festen. De nära 78 000 åskådarna körade fram "Deutschlandlied" i rysningsframkallande manér före nedsläpp. Och när domaren hade videogranskat och godkänt Schutz segermål i förlängningen skrek de flesta sig hesa, men hade tillräckligt med kräm i struparna kvar för en sista hyllning. Uppställda på blålinjen fick de segerrusiga spelarna se den tyska flaggan hissas till tonerna av nationalsången, och bakom fanan kunde de se, och framförallt höra, fansen sätta punkt för kvällen i ett spektakel av ljudlig eufori och magi.

–Det kändes obeskrivligt och det här är inget som vi någonsin kommer få uppleva igen. Jag vill tacka alla som kom till den här matchen, säger Kai Hospelt.

–Jag hade kunnat göra det här varje vecka. Men jag är glad att jag har fått vara med om en sådan här sak.

Hockeysverige.se

/
/
USA
/
VM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.