Norge firar segern mot Tjeckien.
Norge firar segern mot Tjeckien. - Foto: SCANPIX/AP

Norges jätteskräll – besegrade Tjeckien

Norge stod för en ny jätteskräll i hockey-VM i Tyskland. Norrmännen vann mot storlaget Tjeckien med 3-2.– Vi jobbar hårdare och smartare än tjeckerna, säger Zuccarello Aasen efter matchen.

KÖLN. I går stod Danmark för en jätteskräll när de besegrade USA. I dag kom det en ny skräll. Norge besegrade storlaget Tjeckien med 3-2. Det var Norges första seger mot Tjeckien i VM-sammanhang sedan 1937.

Modo-stjärnan Mats Zuccarello Aasen gav Norge ledningen i den första perioden. Resultatet stod sig perioden ut och i den andra fick Jaromir Jagr skjuta in kvitteringen. Bara tre minuter senare kom nästa kalldusch för tjeckerna. Lars Lökken Östli styrde in 2-1-målet. Anders Bastiansen sköt sedan in det viktiga 3-1-målet. Tjeckien reducerade till 3-2 och pressade sedan på men lyckades inte få in pucken i mål.

– Vi jobbade hårdare och smartare än tjeckerna. Tycker hela laget gjorde en heroisk insats, säger Zuccarello Aasen till Viasat Hockey.

Norge möter Frankrike i nästa match och om norrmännen vinner där väntar fortsatt spel.

/
/
VM

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.