Fredag 16 Apr
Stockholm

Två misstag fällde Sverige

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Det andra gruppspelet i VM blir ett riktigt getingbo. Det stor klart sedan Sverige förlorade mot Tjeckien på torsdagskvällen och innebär en tuff väg till kvartsfinal för svensk del i turneringen. Två misstag i numerära överlägen gav Tjeckien segern med 2-1. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverige hade ingen lycka i sin tredje VM-match. Tjeckien vann med 2-1. En seger som totalt sett var i underkant sedan tjeckerna dominerat den första perioden totalt men bara fått med sig 1-0 från perioden.

Två misstag i numerära överlägen gav de båda tjeckiska målen. Tomas Rolinek gjorde 1-0 med en man kort redan i första minuten och i andra perioden var det Petr Hubacek som strax efter att Tjeckien blivit fulltaliga kunde göra 2-1.

Fem minuter tidigare hade Magnus Pääjärvi Svensson skjutit 1-1 för Sverige som då var på väg att ta över matchen innan det tjeckiska 2-1-målet kom och visade sig bli matchavgörande.

Matchens höjdare - på förhand - var annars bröderna Jimmie och Jonathan Ericssons första chans att spela seniorhockey tillsammans. Det slutade med en knäskada för Jimmie redan i första bytet och troligtvis färdigspelat för turneringen.

För svensk del innebar resultatet dessutom att man i det andra gruppspelet får ett riktigt getingbo när man ska möta Kanada, Schweiz och Lettland i nästa grupp.

Schweiz toppar gruppen på sex poäng, medan alla övriga lag utom Lettland (noll) står på tre poäng.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela