Tisdag 27 Sep
Stockholm

Sverige ställs mot succélaget i kvartsfinalen

Sverige körde över Schweiz med 5-0.
1 av 2
Sverige körde över Schweiz med 5-0. Foto: SCANPIX/AP
Jacob Markström höll nollan.
2 av 2
Jacob Markström höll nollan. Foto: SCANPIX/AP

Tre Kronor hade lekstuga mot Schweiz och vann med 5-0. I och med segern får Sverige möta succélaget Danmark i kvartsfinalen.– Det är aldrig fel att vinna, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MANNHEIM. För att Sverige inte skulle få möta Ryssland i kvartsfinalen krävdes det en vinst mot Schweiz.

Sverige fick en drömstart på matchen. Redan efter tre minuter tog Tre Kronor ledningen. Efter ett väggspel mellan Magnus Pääjärvi-Svensson och Tony Mårtensson passade Linköpingsspelaren en klockren passning till Pääjärvi-Svensson som enkelt kunde peta in pucken.

– Jädrar vilken pass av Tony. Han är kylig där, säger målskytten i första periodpausen till TV6.

Sverige rivstartade i andra perioden

Det blev inga fler mål i första perioden – men i den andra perioden small det direkt. Redan efter 48 sekunder hittade Johan Harjus skott in bakom Tobias Stephan i Schweiz mål. Victor Hedman gjorde 3-0 ytterligare tre minuter senare och då kändes matchen avgjord.

Ny show i tredje perioden

Fem minuter in i den sista perioden gjorde Fredrik Petersson 4-0 innan det var dags för ny show av Magnus Pääjärvi-Svensson och Tony Mårtensson. Likadant som vid 1-0-målet var det Mårtensson som passade och talangen Pääjärvi-Svensson som petade in pucken till 5-0. Det blev slutresultatet och nu ställs Tre Kronor mot Danmark, som har gjort stor succé än så länge, i kvartsfinalen.

”Aldrig fel att vinna”

– Det är aldrig fel att vinna. Och vi växer som lag hela tiden, säger förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson i TV6 nöjt efter matchen.

Danmark har gjort stor succé i mästerskapet och skrällt flera gånger. Men Tre Kronos motståndare skrämmer inte förbundskaptenen.

– Det är historia. Vi måste vara ödmjuka, de har gjort ett kanonjobb så här långt, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.