Söndag 18 Apr
Stockholm

Sverige ställs mot succélaget i kvartsfinalen

Sverige körde över Schweiz med 5-0.
1 av 2
Sverige körde över Schweiz med 5-0. Foto: SCANPIX/AP
Jacob Markström höll nollan.
2 av 2
Jacob Markström höll nollan. Foto: SCANPIX/AP

Tre Kronor hade lekstuga mot Schweiz och vann med 5-0. I och med segern får Sverige möta succélaget Danmark i kvartsfinalen.– Det är aldrig fel att vinna, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MANNHEIM. För att Sverige inte skulle få möta Ryssland i kvartsfinalen krävdes det en vinst mot Schweiz.

Sverige fick en drömstart på matchen. Redan efter tre minuter tog Tre Kronor ledningen. Efter ett väggspel mellan Magnus Pääjärvi-Svensson och Tony Mårtensson passade Linköpingsspelaren en klockren passning till Pääjärvi-Svensson som enkelt kunde peta in pucken.

– Jädrar vilken pass av Tony. Han är kylig där, säger målskytten i första periodpausen till TV6.

Sverige rivstartade i andra perioden

Det blev inga fler mål i första perioden – men i den andra perioden small det direkt. Redan efter 48 sekunder hittade Johan Harjus skott in bakom Tobias Stephan i Schweiz mål. Victor Hedman gjorde 3-0 ytterligare tre minuter senare och då kändes matchen avgjord.

Ny show i tredje perioden

Fem minuter in i den sista perioden gjorde Fredrik Petersson 4-0 innan det var dags för ny show av Magnus Pääjärvi-Svensson och Tony Mårtensson. Likadant som vid 1-0-målet var det Mårtensson som passade och talangen Pääjärvi-Svensson som petade in pucken till 5-0. Det blev slutresultatet och nu ställs Tre Kronor mot Danmark, som har gjort stor succé än så länge, i kvartsfinalen.

”Aldrig fel att vinna”

– Det är aldrig fel att vinna. Och vi växer som lag hela tiden, säger förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson i TV6 nöjt efter matchen.

Danmark har gjort stor succé i mästerskapet och skrällt flera gånger. Men Tre Kronos motståndare skrämmer inte förbundskaptenen.

– Det är historia. Vi måste vara ödmjuka, de har gjort ett kanonjobb så här långt, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela