Måndag 27 Jun
Stockholm

Hasek klar för KHL-klubb

Dominik Hasek presenterades på måndagen för allmänheten som Spartak Moskvas nya målvakt. En av tidernas främsta förklarade också varför han valde spel i klubben. - Jag älskar lag med storslagen historia. Jag har spelat i Chicago, Buffalo och Detroit med flera stora namn, och nu i Spartak, säger The Dominator.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MOSKVA. Dominik Hasek må vara 45, men han håller fortfarande hög klass.
Så sent som i april förde han moderklubben Pardubice till mästartiteln i Tjeckien genom att vara slutspelets mest värdefulla spelare. Till saken hör att han blev mästare med Pardubice när han senast representerade klubben också. Då var året 1989.

Nu går han vidare i karriären och provar på spel i KHL. Han valde Spartak Moskva och han gjorde det inte för att han får mest pengar där eller för att han har störst chans att vinna något.

Han gjorde det för traditionens skull. Efter Dynamo Moskvas nedgång för en tid sedan är Spartak tillsammans med CSKA lagen som bär det ryska kulturarvet vidare.

- Jag älskar lag med storslagen historia. Jag har spelat i klubbar som Chicago, Buffalo och Detroit med så stora spelare som Bobby Hull, Gilbert Perreault och Gordie Howe. Och nu i Spartak som haft mästare som Aleksajdr Jakusjev, Vladimir Sjadrin och Vjatjeslav Starsjinov, sade Dominik Hasek på en presskonferens i Moskva.

Hasek hade chansen att spela för Avangard Omsk hos polaren Jaromir Jagr. Men den extra flygresan mellan Omsk och Moskva gjorde att han kände att avståndet hem till Tjeckien blev för långt.

- Jag anser ändå att vi har stor chans att vinna mästerskapet. Jag vet att KHL är en stark liga, men jag har bevisat att jag kan spela på högsta nivå, menar den sexfaldiga Vezina-vinnaren.

- För mig är det en stor utmaning. Jag är här och jag ska försöka göra allt för att vinna mästerskapet.

Den gångna säsongen kom Spartak sexa i den västra konferensen i KHL och åkte sedan ut med 2-4 i matcher mot Lokomotiv Jaroslavl i kvartsfinalen efter att enkelt ha besegrat Dynamo Moskva i åttondelen.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.