Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

NHL:s monsterhyllning till Modoikonerna

Håkan Nordström/SCANPIX

Sport | 17/09/2010 17:10

Både Näslund och Forsberg hyllas i premiären.

NEW YORK. NHL och spelarfacket NHLPA har bjudit in Markus Näslund till Globen i samband med den första av de två premiärmatcherna mellan San José Sharks och Columbus Blue Jackets.

Där väntar en värdig avslutningsceremoni inför de svenska fansen.

– Jag är är väldigt hedrad över deras inbjudan och ser fram emot att se matcherna från läktaren, även om det var speciellt att spela premiärer som aktiv, säger 37-åringen till nhl.com.

Efter att Näslund dominerat juniorhockeyn med Peter Forsberg gick flyttlasset till Nordamerika. Där hanns det bland annat med spel i tre NHL-klubbar under en 15-års period. 2003 fick han utmärkelsen Lester B. Pearson Award som bästa spelare i ligan, framröstad av spelarna själva.

Foppa hyllas även han

Även Peter Forsberg kommer hyllas, men inte på hemmaplan. För Foppas del blir det Pepsi Center i Denver i samband med hyllningarna av Stanley Cup-mästarna från 1995/1996.

- Det ska bli mäktigt att få vara med om det här. Framförallt att få tillfälle träffa alla gamla kompisar, säger Foppa på Modos hemsida.