Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Förre förbundskaptenen kan snuvas på jobb

Ser ut att bli utan jobb - igen.
1 av 1

Ser ut att bli utan jobb - igen.

Claudio Bresciani/SCANPIX

Sport | 13/10/2010 18:50

Bengt-Åke Gustafsson ser ut att bli snuvad på ett jobb i KHL.

RYSSLAND. Att Milos Riha fick kicken från Spartak Moskva nyligen har inneburit att Bengt-Åke Gustafsson inte ett fullt lika intressant för krislaget Atlant längre.

Spartak Moskva-tränaren är nu istället högaktuell för en flytt ut till förorten Mytisjtji för att ta över laget.

Innan Riha fick foten i Spartak var Bob Hartley, Andrej Nazarov och Bengt-Åke Gustafsson de tre största kandidaterna till jobbet. Nu har tjecken snabbt gått in som den främsta kandidaten.

- Vi har inte kommit överens ännu. Vi hade ett möte och diskuterade en del saker, men jag kan inte säga något om det offentligt. Jag kan bara säga att varken jag eller klubben har bråttom, utan kommer fortsätta föra diskussioner, säger Riha till Sport-Express.

Sports.ru skrev senare på onsdagen att tränarbytet skulle vara helt klart och att Riha kommer ersätta Nikolaj Borsjtjevskij i Atlant.

51-åringen har coachat Spartak Moskva sedan andra halvan av 2008 och har sedan tidigare även gjort en säsong i Chimik Voskresensk 05/06 och var den klubb som Atlant senare tog över deltagarlicensen för i högstaligan.

Hockeysverige.se

Bengt-Åke efter bronstet i Tyskland.