Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Legendaren tar över Kanada – igen

Blir förbundskapten för Kanada.
1 av 1

Blir förbundskapten för Kanada.

Jacques Boissinot/AP/SCANPIX

Sport | 13/10/2010 20:09

Mark Messier tar över Kanda tillfälligt under Deutschland Cup-

KANADA. Mark Messier närmar sig mer och mer hockeyns finrum på allvar igen efter att ha avslutat sin långa och framgångsrika karriär.

Idag jobbar han som rådgivare till NY Rangers general manager Glen Sather i NY Rangers och var i våras general manager för det kanadensiska VM-laget i Tyskland.

Nu tar han steget fullt ut till coachrollen, om än bara på landslagsnivå till att börja med,

Han kommer i november och december jobba som förbundskapten för Team Canada när man spelar först Deutschland Cup (12-14/11) och därefter i mellandagarna deltar i Spengler Cup tillsammans med Davos, Geneve, Sparta Prag, Sankt Petersburg och Spartak Moskva.

- Ser fram emot den här möjligheten att coacha Kanada på världscenen. Jag har alltid tagit stolthet i att representera Kanada på internationell nivå som spelare och ser fram emot utmaningen framför oss i Deutschland Cup och Spengler Cup, säger Messier i ett officiellt uttalande.

Som spelare representerade Messier Kanada i tre Canada Cup och ett World Cup, där man vann de tre upplagorna av Canada Cup, men förlorade finalen i World Cup mot USA.

Han var även med i ett VM, Stockholms-VM 1989, dit Kanada kom med ett vasst lag som även innehöll bland andra Steve Yzerman och Dale Hawerchuck och åkte hem med ett silver.

- Hockey-Canada är glada över att Mark Messier har tackat ja till att gå ner bakom bänken. Med sin enastående hockeybakgrund och ledaregenskaper känner vi att Mark kommer att vara en bra coach i vår kamp mot att föra vidare Kanadas vinnande tradition, säger förbundets vicepresident Brad Pascall.

Hockeysverige.se