Södertälje tampas med Frölunda i botten av tabellen.
1 av 3
Södertälje tampas med Frölunda i botten av tabellen. - Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX
SAIK har inlett säsongen på ett strålande vis.
2 av 3
SAIK har inlett säsongen på ett strålande vis. - Foto: Robert Granström/SCANPIX
Anders Forsberg: De är bäst hittills.
3 av 3
Anders Forsberg: De är bäst hittills. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

"De är bäst"

Hemmastarka SAIK ångar på i tabelltoppen och tar emot SSK i hemmaborgen.


Håll ett öga på:

Stärnan: Mikko Lehtonen har öppnat riktigt starkt och med 8 kassar ligger han i topp i skytteligan. Hela förstalinan är glödhet och den måste SSK sätta stopp för. Linus Videll har delvis bevarat formen från Kvalserien i våras och hittat målet sex gånger hittills den här säsongen. Han måste fortsätta i samma takt för att SSK ska kunna klättra uppåt i tabellen.

Problem: SAIK spelar bra och tätt, ibland lite för tätt för sitt eget bästa. När de åker på en förlust är det oftast med uddamålet eller på övertid/straffar. För att bli ett etablerat topplag måste man även vinna de jämna matcherna. SSK kämpar på efter bästa förmåga under Popovics ledning men de plockar likväl lite poäng. Uddlöst framåt och man förlitar sig mycket på hårt jobb och Linus Videll, kanske inte det bästa i längden?

Målvakt: Veteranen Andreas Hadelöv är en stabil målvakt med mycket rutin vilket avspeglar sig i hans 5:e plats i målvaktsstatistiken. Uppstickaren Joacim Eriksson behöver lite mer tid att vänja sig, men har gjort det bra vid de tillfällen han har fått vaktat buren. Pontus Sjögren har tagit över förstaspaden sedan Riku Helenius darat under säsongsupptakten. Han har gjort det bra så långt och agerar lugnt och tryggt.

Snackisen: Skellefteå är en maskin som bara ska köra över SSK, fem raka hemmasegrar mot södertäljeklubben talar sitt tydliga språk. Men skrällar har inträffat förr och får bara SSK kontroll över SAIK:s förstaline så är mycket vunnet bara Sjögren håller tätt bakåt.

SKELLEFTEÅ. Skellefteås stolthet i idrottssammanhang tar emot sportklubben från Södertälje på lördagskvällen. Båda lagen har inlett precis som experterna hade förväntat sig. Södertälje krigar på i botten medan SAIK fortfarande har häng på topplagen.

Skellefteå stod för en stabil insats senast mot Frölunda och vann till slut med 4-2 efter mål i tom kasse på slutet. Förstakedjan med Mikko Lehtonen glänste och SAIK-tränaren Anders Forsberg uttalar sig om sin förstafemma inför matchen:

– De är den bästa förstaformationen av de jag har sett hittills, menar Forsberg enligt Norran.

SSK däremot föll mot mästarna HV71 och ligger nu på samma poäng som jumbon Frölunda. Gapet upp till en slutspelplats är dock inte långt då en trepoängare med lite flyt kan peta upp dem över slutspelsstrecket.

Det är dock ingen lätt uppgift att ta sig an SAIK i Skellefteå Kraft Arena och i fjol vann Skellefteå båda hemmadrabbningarna mot SSK.

Se höjdpunkter från Skellefteås vinst över Linköping.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.