Södertälje

Södertälje är en tätort i Stockholms län med 75 068 invånare (2019). Staden är Södermanlands största tätort sedan 2000. Här möts Mälaren och Östersjön genom slussen i Södertälje kanal. Staden har ett flertal historiska broar, bland annat Mälarbron, Södra kanalbroarna och slussbron. Två europavägar möts även i Södertälje.


Nyheter om Södertälje


Södertälje erbjuder en mängd olika museum bland annat Torekällbergets museum,  Scanias fordonsmuseum, och vetenskapsmuseet Tom Tits Experiment – där man kan testa på många häftiga experiment, både inomhus- och utomhus.

När det kommer till idrott och antalet elitlag är Södertälje en av de mest framgångsrika städerna i Sverige. Södertälje SK har vunnit SM-guld i ishockey sju gånger. Södertälje BBK bedriver bland annat elitungdomsverksamhet (AllStar), Stadsdelsverksamheten (SDV) och Södertälje Basketball League (SBL). 


Läs våra senaste nyheter om Södertälje här!

igår 13:33
"Misshandel i en föreningslokal.", skriver polisen på sin hemsida.
igår 00:53
"När en polispatrull stoppade en bil för kontroll av föraren i Järna uppstod misstanke om drograttfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.
2 dagar sedan 20:19
"Flera personer som hör bråk från en lägenhet i Södertälje har ringt till polisen och är oroliga.", skriver polisen på sin hemsida.
3 dagar sedan 17:08
Utredningen efter skandalmatchen mellan Södertälje och Djurgården fortsätter. Samtidigt oroas Svenska ishockeyförbundet över det ökande antalet pyrotekniska incidenter på läktarna. Förbundets tävlingschef Magnus Mårtensson kallar det för "oacceptabelt".
25 Nov, 15:59
"Bil började brinna under färd i Järna.", skriver polisen på sin hemsida.
25 Nov, 10:54
Efter fredagens stökiga match i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och Djurgården kallar vd Gabriel Monidelle till möte på lördagsförmiddagen.
24 Nov, 21:38
"Flertalet anmälningar upprättade i samband med kvällens match på Scaniarinken.", skriver polisen på sin hemsida.
24 Nov, 19:30
Den hockeyallsvenska ishockeymatchen mellan Södertälje och Djurgården är avbruten efter oroligheter på läktaren. Polisen har tagit beslutet att tömma arenan – och först då kommer matchen att återupptas och spelas inför tomma läktare.
24 Nov, 07:12
Beslutet att placera den nya utbetalningsmyndigheten i Södertälje revs upp av rädsla för kriminell infiltration, skriver Dagens Nyheter.
23 Nov, 06:35
"Man rånas av flera gärningspersoner.", skriver polisen på sin hemsida.
23 Nov, 06:35
"Man rånas av flera gärningspersoner.", skriver polisen på sin hemsida.
22 Nov, 03:48
"Polis och ambulans kallas till en lägenhet i Södertälje med uppgifter om bråk.", skriver polisen på sin hemsida.
16 Nov, 08:47
"Två lastbilar och flerla personbilar har kolliderat på E4 vid trafikplats Moraberg, södergående riktning.", skriver polisen på sin hemsida.
15 Nov, 18:06
Södertälje fick bakläxa av Justitieombudsmannen (JO) för att kommunen utan lagstöd kontrollerade om anställda gjort sig skyldiga till brott. Nu vill regeringen se över lagen.
15 Nov, 07:02
Måns Möller utökar turnén med nya föreställningen “Mitt perfekta liv”, en standup om autism, restskatt och världens längsta 40-årskris, med fler datum under 2024.
14 Nov, 11:30
"En inringare hör av sig om att hon har blivit slagen av en man i hissen i sitt bostadshus.", skriver polisen på sin hemsida.
12 Nov, 09:21
"En inringare uppger att att han blivit misshandlad av okända män i en lägenhet i Södertälje.", skriver polisen på sin hemsida.
11 Nov, 09:59
"Polis och ambulans kallas till länsväg 509 vid Orrsättra med anledning av en trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.
8 Nov, 05:32
13 personer ställs nu inför rätta efter mordet på en 41-årig Södertäljebo, som blev offer för en så kallad felskjutning i oktober 2022. Mordet var ett av flera på kort tid under vad som kom att kallas Södertäljes svarta veckor. Det kändes som att det aldrig skulle ta slut, säger kommunalrådet Boel Godner (S).
7 Nov, 13:22
"Man ramlat från byggnadställning.", skriver polisen på sin hemsida.
1 2 3 4 ... 32