Södertälje

Södertälje är en tätort i Stockholms län med 75 068 invånare (2019). Staden är Södermanlands största tätort sedan 2000. Här möts Mälaren och Östersjön genom slussen i Södertälje kanal. Staden har ett flertal historiska broar, bland annat Mälarbron, Södra kanalbroarna och slussbron. Två europavägar möts även i Södertälje.


Nyheter om Södertälje


Södertälje erbjuder en mängd olika museum bland annat Torekällbergets museum,  Scanias fordonsmuseum, och vetenskapsmuseet Tom Tits Experiment – där man kan testa på många häftiga experiment, både inomhus- och utomhus.

När det kommer till idrott och antalet elitlag är Södertälje en av de mest framgångsrika städerna i Sverige. Södertälje SK har vunnit SM-guld i ishockey sju gånger. Södertälje BBK bedriver bland annat elitungdomsverksamhet (AllStar), Stadsdelsverksamheten (SDV) och Södertälje Basketball League (SBL). 


Läs våra senaste nyheter om Södertälje här!

igår 22:46
Ett barn avled i samband med en hemförlossning i Stockholmsområdet, rapporterar Dagens Nyheter. Förlossningen inleddes i hemmet, men kvinnan kom senare in till Södertälje sjukhus där det gjordes ett akut kejsarsnitt.
2 dagar sedan 21:48
Formstarka Djurgårdens segersvit stannade på fem matcher. Mora vann hemmamötet med 2–1 efter förlängning. Serieledande Brynäs tappade 3–1 till förlust med 3–4 efter straffar hemma mot Västerås.
2 dagar sedan 17:52
En man i 65-årsåldern har omkommit sedan han gått igenom isen i Södertälje, skriver polisen på sin hemsida.
2 dagar sedan 15:16
Tre personer åtalas sedan 38 skjutvapen och en stor mängd narkotika hittats vid ett tillslag i ett garage i Södertälje i våras, rapporterar LT.
2 dagar sedan 11:27
"En man går igenom isen och avlider.", skriver polisen på sin hemsida.
2 dagar sedan 06:04
Tekniken är hajpad och behövs för att fixa klimatmålen. I dag finns 40 anläggningar i världen som suger upp koldioxid innan röken lämnar skorstenen. Men i Sverige dröjer det flera år innan första anläggningen är på plats. Sverige hamnar efter, säger Fabian Levihn, KTH-docent och chef för forskning och utveckling på Stockholm Exergi.
4 Dec, 22:04
"Tre bilar skadas i en brand.", skriver polisen på sin hemsida.
1 Dec, 21:28
En advokat och en polis finns bland de fem syskon som åtalas för att ha lurat Försäkringskassan på drygt sex miljoner kronor, rapporterar Länstidningen.
30 Nov, 13:33
"Misshandel i en föreningslokal.", skriver polisen på sin hemsida.
30 Nov, 00:53
"När en polispatrull stoppade en bil för kontroll av föraren i Järna uppstod misstanke om drograttfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.
29 Nov, 20:19
"Flera personer som hör bråk från en lägenhet i Södertälje har ringt till polisen och är oroliga.", skriver polisen på sin hemsida.
28 Nov, 17:08
Utredningen efter skandalmatchen mellan Södertälje och Djurgården fortsätter. Samtidigt oroas Svenska ishockeyförbundet över det ökande antalet pyrotekniska incidenter på läktarna. Förbundets tävlingschef Magnus Mårtensson kallar det för "oacceptabelt".
25 Nov, 15:59
"Bil började brinna under färd i Järna.", skriver polisen på sin hemsida.
25 Nov, 10:54
Efter fredagens stökiga match i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och Djurgården kallar vd Gabriel Monidelle till möte på lördagsförmiddagen.
24 Nov, 21:38
"Flertalet anmälningar upprättade i samband med kvällens match på Scaniarinken.", skriver polisen på sin hemsida.
24 Nov, 19:30
Den hockeyallsvenska ishockeymatchen mellan Södertälje och Djurgården är avbruten efter oroligheter på läktaren. Polisen har tagit beslutet att tömma arenan – och först då kommer matchen att återupptas och spelas inför tomma läktare.
24 Nov, 07:12
Beslutet att placera den nya utbetalningsmyndigheten i Södertälje revs upp av rädsla för kriminell infiltration, skriver Dagens Nyheter.
23 Nov, 06:35
"Man rånas av flera gärningspersoner.", skriver polisen på sin hemsida.
23 Nov, 06:35
"Man rånas av flera gärningspersoner.", skriver polisen på sin hemsida.
22 Nov, 03:48
"Polis och ambulans kallas till en lägenhet i Södertälje med uppgifter om bråk.", skriver polisen på sin hemsida.
1 2 3 4 ... 32