Slagsmål under fjolårssäsongens match.
1 av 3
Slagsmål under fjolårssäsongens match. - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX
Brynäs måste få igång sitt försvarsspel inför matchen mot LHC.
2 av 3
Brynäs måste få igång sitt försvarsspel inför matchen mot LHC. - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX
Linköping tog två viktiga poäng mot Djurgården under senaste omgången.
3 av 3
Linköping tog två viktiga poäng mot Djurgården under senaste omgången. - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX

"Sju mål bakåt är för dåligt"

Brynäs behöver poäng för att fortsatt stå på fasta ben i tabellen.


Håll ett öga på:

Stärnan: Calle Järnkrok jämförs ibland med Brynäsikonen Nicklas Bäckström. Vissa säger att han är bättre än Bäckström i samma ålder. Efter sex mål och sammanlagt nio poäng på de tio första matcherna har han verkligen bevisat vilken nivå han håller. Magnus Johansson är i det närmaste ett unikum. Han är 37 år men tycks bara bli bättremed åren. Hittills har den spelskicklige kaptenen svarat för ett mål och nio assists, en poäng per match i snitt.

Problem: Brynäs har varit ett mittenlag i ett par säsonger på raken nu. Föregående säsonger har man förlitat sig mycket på Jacob Markström, men utan honom har Brynäs släppt in flest mål (37) av alla lag så långt. De måste täppa till den läckan, såsom insatsen senast mot Luleå. Linköping har startat säsongen övertygande och till skillnad mot Brynäs är det de som släppt in minst mål (15) i serien. Det gäller dock att fortsätta spela som ett lag och inte slappna av när "frälsarna" Hlavac och Hlincka anländer inom kort.

Målvakt: Efter sommarens målvaktskalabalik har Brynäs satsat på två "andramålvakter". Tyvärr för Brynäs del verkar de varken hålla den klassen som Markström hade eller - för den delen - få den hjälp från försvaret som de behöver. Runt 88 och 85 i räddningsprocent är inget att skriva hem om. Fredrik Norrena i LHC toppar däremot statistiken efter tio omgångar. Nära 95 i räddningsprocent är makalöst bra och han hjälper LHC att "sno" poäng i jämna matcher.

Snackisen: Ska Brynäs kunna hålla nere antalet mål i baken? Oavsett om du gör många mål framåt eller inte så får du inte släppa in så mycket mål som Brynäs gör. Till slut tär det på rejält på målvakterna att hela tiden plocka puckar ur sin egna kasse.

GÄVLE. Gästriklands hockeystolthet Brynäs tar emot Linköping hemma i Läkerol Arena på lördagskvällen. Brynäs föll senast med 7-4 borta mot serieledarna Luleå men ska försöka repa nytt mod hemma mot LHC.

– Vi gör en bra bortamatch och fyra mål framåt mot Luleå som släppt in otroligt lite mål i elitserien är riktigt bra. Men sju mål bakåt, det är för dåligt, säger Lars Jonsson till Gefle Dagblad.

Talangen Calle Järnkrok har efter en något knackig start äntligen börjat hitta målet på allvar. Sex baljor är fler än vad 19-åringen gjorde under hela fjolårssäsongen.

Linköping spelade mot Djurgården i en något bortglömd match, i skuggan av Sveriges viktiga EM-kvalmatch mot Holland i fotboll. Linköping låg under efter första perioden men lyckades jobbade ikapp till 2-2 innan full tid och avgjorde senare på straffar.

-Totalt sett är jag väldigt, väldigt nöjd och det är skönt att få extrapoängen på straffar så att vi jämnar ut den statistiken vilket är skönt. Jag är nöjd med två poäng och stolt över grabbarnas sätt att jobba in i kaklet, säger Hans Särkijärvi till LHC:s hemsida.

Se höjdpunkter från LHC:s seger mot DIF.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!