Modo måste repa sig efter förlusten mot AIK.
1 av 4
Modo måste repa sig efter förlusten mot AIK. - Foto: Håkan Nordström/SCANPIX
Modo spelade under långa stunder bra mot AIK, men föll på målsnöret.
2 av 4
Modo spelade under långa stunder bra mot AIK, men föll på målsnöret. - Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
HV71 har inte inlett säsongen på bästa sätt.
3 av 4
HV71 har inte inlett säsongen på bästa sätt. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
Challe Berglund räds inte något lag.
4 av 4
Challe Berglund räds inte något lag. - Foto: Håkan Nordström/SCANPIX

"Vi har förlorat på grund av individuella misstag"

HV71 vill skärpa till sig och ta andra raka bortaskalpen.


Håll ett öga på:

Stärnan: Han är ingen målspruta, men han är stabil som få och leverar varje match. Veteranen Mattias Timander är poängbäst i Modo med sina nio poäng, alla i form av passningspoäng. Martin Thörnberg får inte alltid det bästa i berömväg utanför Jönköping, men ingen kan säga att han inte leverar. Han vet vart målet är beläget och har hittills hittat nätmaskorna sex gånger.

Problem: Modo har blivit jämnare jämfört med ifjol men åker på uddamålsförluster titt som tätt. Om de vill landa på den över halvan så måste de kunna "knyta ihop säcken", som senast mot AIK. HV71 är även de en klubb som har tappat ett antal poäng på grund av oförmåga i slutskedet av matcherna. Individuella misstag som Thomas Ljungbergh påpekar är inte heller obefogad kritik.

Målvakt: Tuomas Tarkki har stått för en bra säsongsöppning och kan vara den stöttepelare som laget så väl behöver längst bak i banan. Senast fick Andreas Andersson avlasta Daniel Larsson och han gjorde det bra. Två stabila målvakter som inte kan lastas för en säsongsstart under förväntan.

Snackisen: Är HV:s usla trend på bortaplan över eller ska ett revanschsuget Modo ta tre poäng i hemmahallen? Mötet känns rätt öppet, men vi vet sedan tidigare vilken kvalitet HV:s trupp håller och Modo bör se upp med motståndarens förstalina för att gå segrande från matchen.

ÖRNSKÖLDSVIK. Modo tar emot de regerande svenska mästarna HV71 på hemmaplan under lördagskvällen. Hemmalaget stod för en dålig avslutning senast mot AIK, då man förlorade efter att ha tappat en 3-2 ledning med mindre än sju minuter kvar av matchen.

Charles Berglund, Modos tränare, blickar nu framåt inför matchen mot Gnaget och säger följande på klubbens hemsida:

- Är vi inte på topp då har vi inte en chans. HV71 är regerande mästare och på väg uppåt nu. Nu måste vi åter till spelet som vi hade mot Frölunda och Södertälje förra veckan.

HV71 - kända för sina övertidssegrar under säsongen - vann senast borta mot SSK, vilket får anses starkt efter deras kräftgång på bortais under inledningen av säsongen.

- Vi är riktigt stabila och gör en bra insats. Det är viktigt att spela bra borta och det gjorde vi idag, sade Thomas Ljungbergh, assisterande tränare i HV71 efter drabbningen mot Södertälje.

Ljungbergh har även en förklaring på den mediokra säsongsinledningen:

- Vi har spelat bra defensivt långa stunder men fallerat på en del individuella misstag, säger han.

Se höjdpunkterna från matchen mellan HV71 och Södertälje.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!