Wikegård attackerade Bengt-Åke - igen

Ifrågasatte den svenske förbundskaptenens ledaregenskaper i Hockeykvälls direktsändning.


Niklas Wikegård fortsätter med sin obarmhärtiga kritik mot Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson. När två av Sveriges största hockeyprofiler möttes öga mot öga i går i SVT:s Hockeykväll dröjde det inte länge innan "Bengan" fick slå ifrån sig. Den här gången riktades kritiken mot "Bengans" ledaregenskaper och hans dagliga kontakt med landslagsspelarna. Genast efter direktsändningen videobloggade Wikegård här på Nyheter24 och menade att Bengt-Åke har flera stora brister i sitt ledarskap.

– Han har ju den inställningen att det inte är så viktigt att prata med spelarna och ledarna, säger Wikegård på sin blogg.

Under sändningen på SVT framförde Wikegård samma kritik mot Gustafsson. Gustafsson undrade varifrån Wikegård fått sina uppgifter. Det hade han svar på.

– Jag pratar ju med alla tränare, jag pratar med nästan de flesta. Det vet du ju själv, jag kommer ifrån den här hockeyvärlden också, jag har liksom varit där i hela mitt liv. Det finns en efterfrågan Bengan att prata mer med dig och spelare som blir uttagna får ingen kontakt innan, dom blir inte uppringda och så vidare. Men om du säger att det är så, så är det väl det. Det är inte mer med det, sa Wikegård.

"Bengan" kontrade genast.

– Det låter konstigt. Jag tycker att jag har en jäkla bra relation med alla tränare, utom Slava (Lener) har inte varit så bra kanske.

Wikegårds svar dröjde inte länge. Den tidigare Djurgårdstränaren menar att om Gustafsson känner att läget i Tre Kronor är så bra är det tid att börja prestera.

– Då är det dags att vinna. Mors, sa Wikegård innan han avslutade programmet.

Sågningarna slutade inte där. På sin blogg här på Nyheter24 fördjupade Wikegård sin kritik.

–Kan han ringa till NHL-spelarna under hela säsongen, då borde han kunna hålla kontakt med de svenska spelarna också.

– Där börjar coachningen enligt mig, där kan man börja bygga upp någonting väldigt, väldigt trevligt, menar Wikegård.

Samtidigt menar Wikegård att "Bengans" vägran att specialisera spelare i vissa positioner och hans coachning gör så att Sverige förlorar matcher.

– Det här med att reagera snabbt vad som än sker, matchen är på väg att glida Sverige ur händerna, Bengan är ju inte snabb i de lägena, men han försvarar ju sin filosofi, konstaterar Nyheter24:s superbloggare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!