Peter Forsberg har slängt in handduken.
1 av 2
Peter Forsberg har slängt in handduken. - Foto: Ed Andrieski/AP/SCANPIX
2 av 2

"Forsberg en av Europas bäste genom tiderna"

Niklas Wikegård fortsätter att hylla Peter Forsberg.


"Foppas" snabba comeback

Den 21:a januari meddelade Peter Forsberg att han skulle träna med Colorado Avalanche.

Redan dagen efter gjorde han sitt första pass med NHL-laget, innan han den 6:e februari skev på ett kontrakt med klubben.

Kontraktet skulle vara säsongen ut, men efter endast två förlustmatcher meddelade 37-åringen att han inte tänkte fortsätta.

STOCKHOLM. Niklas Wikegård var en av många som hyllade Peter Forsberg när denne bestämde sig för att göra comeback i Colorado Avalanche.

Efter nattens besked om att den 37-årige legendaren ger upp och slutar med hockeyn fortsätter experten att lyfta "Foppa" till skyarna.

– Han är helt unik som hockeyspelare, säger Wikegård på sin blogg.

Han fortsätter:

– Hans karriär är helt fantastisk. Just den här förmågan att tävla varje kväll och att ge allt, det är väl det som har gjort att han har tagit så mycket stryk.

En fotskada har spökat för Forsberg i flera år.

Och det är just foten som är huvudanledningen till varför stjärnan inte har kunnat dominera ute på isen - och förmodligen även en av huvudanledningarna varför han nu väljer att slänga in handduken.

– En av Europas i särklass bästa spelare genom tiderna, tillsammans med (Dominik) Hasek och (Jaromir) Jagr. Han är en superstjärna som förmodligen fick spela 300 matcher för lite med tanke på sina skador, slår Wikegård fast.

Här kastar han in handduken.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.