Fredag 16 Apr
Stockholm

"Forsberg en av Europas bäste genom tiderna"

Peter Forsberg har slängt in handduken.
1 av 2
Peter Forsberg har slängt in handduken. Foto: Ed Andrieski/AP/SCANPIX
2 av 2

Niklas Wikegård fortsätter att hylla Peter Forsberg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Foppas" snabba comeback

Den 21:a januari meddelade Peter Forsberg att han skulle träna med Colorado Avalanche.

Redan dagen efter gjorde han sitt första pass med NHL-laget, innan han den 6:e februari skev på ett kontrakt med klubben.

Kontraktet skulle vara säsongen ut, men efter endast två förlustmatcher meddelade 37-åringen att han inte tänkte fortsätta.

STOCKHOLM. Niklas Wikegård var en av många som hyllade Peter Forsberg när denne bestämde sig för att göra comeback i Colorado Avalanche.

Efter nattens besked om att den 37-årige legendaren ger upp och slutar med hockeyn fortsätter experten att lyfta "Foppa" till skyarna.

– Han är helt unik som hockeyspelare, säger Wikegård på sin blogg.

Han fortsätter:

– Hans karriär är helt fantastisk. Just den här förmågan att tävla varje kväll och att ge allt, det är väl det som har gjort att han har tagit så mycket stryk.

En fotskada har spökat för Forsberg i flera år.

Och det är just foten som är huvudanledningen till varför stjärnan inte har kunnat dominera ute på isen - och förmodligen även en av huvudanledningarna varför han nu väljer att slänga in handduken.

– En av Europas i särklass bästa spelare genom tiderna, tillsammans med (Dominik) Hasek och (Jaromir) Jagr. Han är en superstjärna som förmodligen fick spela 300 matcher för lite med tanke på sina skador, slår Wikegård fast.

Här kastar han in handduken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela