1 av 2
- Foto: Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Foto: Scanpix

Kommer Stefan Liv få ett minnesmonument?

Nu kan det bli aktuellt med ett minnesmonument över målvakten Stefan Liv, besked från HV71:s styrelse kommer under eftermiddagen.  


Kommunen vill döpa gata efter Stefan Liv

Kommunstyrelsen i Jönköping föreslog efter olyckan att en gata skulle döpas efter Stefan Liv.

- Han är under alla omständigheter vår största idrottsprofil och det är något vi vill uppmärksamma, sa Ilan De Basso (S) till J-nytt.

Förslaget fick starkt stöd bland alla partier och de skulle undersöka om det fanns möjlighet till ett sådant minnesmonument.  

JÖNKÖPING. För snart en vecka sedan kraschade ett plan på väg till Minsk, kort efter starten i Jaroslav. 44 personer avled. Där ibland den svenske landslagsmålvakten Stefan Liv och alla hans lagkamrater i Lokomotiv Jaroslav. Hans moderklubb HV71 har efter olyckan haft minnescermonier och pensionerat den forna HV-spelarens tröja.

Kommer det bli aktuellt med ett minnesmonument över Stefan Liv?

- Jag vill i denna stund inte utesluta vare sig det ena eller andra. Jag tror dock att vi behöver lite distans till det inträffade för att fatta rätt beslut och jobba med rätt saker och dessutom göra det i samråd med de anhöriga, berättar HV71:s ordförande Hans-Göran Frick och fortsätter:

– Ett formellt beslut om en officiell åtgärd har dock tagits i HV71’s styrelse och information härom kommer under eftermiddagen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!