Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fasth: "Vi är jävligt revanschsugna"

- 22/09/2011, 13:44 -
1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

AIK:s Viktor Fasth tänker inte förlora mot Modo efter plattmatchen i Stockholmsderbyt.

ÖRNSKÖLDSVIK. Inför säsongen handlade snacket om han skulle lämna för NHL eller inte. Viktor Fasth stannade i AIK och elitserien - men gjorde redan i säsongens andra match en förhållandevis dålig insats - mot ärkerivalen Djurgården. Inför kvällens drabbning är det en fokuserad, nästan aggressiv målvakt som pratar med Nyheter24.

- Klart som fan att vi är revanschsugna efter den senaste matchen, säger Viktor Fasth till Nyheter24.

Vad gick fel sist?

- Vi förlorade.

Om vi tar det mer spelmässigt?

- Vi äger matchen i 50 minuter sen har DIF tio bra minuter och gör tre mål.

"Han kommer betyda mycket för oss"

När de båda lagen lagen möttes på försäsongen var det tuffa matcher. Kampen är det som enligt Fasth är nyckeln till seger - och kanske en Modobekanting. Nyförvärvet Robert Rosén imponerande mot Djurgården, tippades inför säsongen som poängligavinnare av veteranen Dick Tärnström och kommer närmast från - Modo.

- Han kommer betyda mycket för oss. Jag spelade tillsammans med honom i Växjö tidigare och det är en fantastiskt skicklig spelare. Speciellt i powerplay kommer han bidra med mycket, säger Fasth om den nygamla lagkamraten.

Vad är skillnaden på årets och förra årets AIK?

- Det är rutinen, förra året hade vi 17 spelare som inte hade spelat i elitserien. Nu är vi ett år äldre och ett år bättre.

Hur går det i kväll?

- Vi vinner, avslutar en beslutsam Viktor Fasth.