1 av 4
- Foto: Scanpix/ Mikael Fritzon
2 av 4
- Foto: Scanpix/ Mikael Fritzon
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix/ Mikael Fritzon

Mästarkaptenen om mardrömsstarten: "Vet att jag måste prestera"

Efter mardrömsinledningen gästar Färjestad topplaget Luleå och nu berättar lagkaptenen om den tuffa starten på serien.


Ingen trepoängare - på fyra försök

Färjestad  -  Skellefteå 3 - 2, efter straffar.

Färjestad  -  AIK 1 - 2, efter straffar.

HV71  -  Färjestad 6 - 2.

Färjestad  -  Brynäs 1 - 4.

Luleå - Färjestad

Nedsläpp klockan 19.00, visas i Canal plus extra 1.

LULEÅ. Än så länge är det för tidigt att prata om någon kris men Färjestads start har antagit en mardrömskaraktär och -  förlusterna har kommit i en känslig del av säsongen.

- Vi har en förlustrad med riktigt dålig tajming. Det innebär att den syns i tabellen och på så sätt blir det extra känsligt - det gäller att man inte låter det ta på självförtroendet, säger lagkaptenen Rickard Wallin till Nyheter24.

Det har varit rätt tuffa ord om er inledning...

- Ja, det har ju varit det. Det gäller att man inte läser tidningarna så noga och fortsätter att jobba på det sättet vi tror på.

Förra säsongens mästare kämpar nu för att hitta spelet. Rickard Wallin är en av lagets åldringar, han har i fem sejourer lirat i FBK och lyft SM-bucklan sammanlagt fyra gånger.

- Jag vet att jag är en av dem som ska visa vägen, att jag måste prestera. Och det är klart att det är så. För att komma till rätta med problemen är det bara att jobba med sig själv, och fråga sig själv; vad kan jag göra bättre?

Hur är stämningen i laget?

- Bra, vi gillar att vara tillsammans och det är bra fart på träningarna. Sen är det klart att det inte är någon som är opåverkad när vi inte får resultaten med oss.

Luleå - ett lag som spelar med hög intensitet

Tränaren Niklas Czarnecki jagar sin första tre-poängare i kväll mot Luleå. Ett lag som kaptenen ser fram emot att möta.

- En tuff bortamatch mot ett av lagen som ser heta ut. Se det ska bli härligt att gå ut och mäta sig med ett av seriens förmodade topplag, säger Wallin.

Finns det någon punkt som är extra viktig i kväll?

- Som alltid när man möter Luleå så är utmaningen att matcha deras höga intensitet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.