1 av 2
- Foto: David Zalubowski/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Keith Srakocic/AP/SCANPIX

"Foppa" hyllades i natt när 21:an hängdes upp i taket

En rörd Peter Forsberg hyllades i Colorado i natt.


"Foppas" medaljer

Art Ross Memorial Trophy: 2003

Hart Memorial Trophy: 2003

Stanley Cup-vinst: 1996, 2001

Calder Memorial Trophy: 1995

OS-guld: 1994, 2006

VM-guld: 1992, 1998

DENVER. Peter Forsberg skördade enorma framgångar med Colorado Avalanche och ses som en av klubbens bästa spelare genom tiderna.

I natt, innan säsongsstarten mot Detroit, hissades den svenske legendarens tröja upp i taket och pensionerades för alltid.

– Det känns både kul och spännande. Man är lite nervös, men det ska bli roligt samtidigt, sa "Foppa" innan ceremonin enligt Aftonbladet.

Tillsammans med mamma Gudrun, pappa Kent och flickvännen Nicole Nordin gick "Foppa" ut på isen och höll ett tacktal. Och det var en märkbart rörd Forsberg som mottog publikens hyllningar.

– Ni får mig nästan att gråta här, men jag ska försöka att inte göra det den här gången, det blev tillräckligt när jag pensionerade mig i februari, sa Forsberg i tacktalet.

Efteråt var det en stolt och glad Forsberg som mötte pressen.

– Det var en otrolig kväll och en jag aldrig kommer att glömma. Och jag blev mest rörd när jag stod på läktaren inför min entré och såg alla höjdpunkter från karriären, säger han till Aftonbladet.

Även om karriären tog slut för fort på grund av fotskadan ser han tillbaka med glädje.

– När jag ser de bilderna, blir jag stolt över hur jag spelade. Med passion och energi. Varje kväll gav jag allt och efter varje match var tröjan genomblöt. Det är så jag vill att publiken ska minnas mig.

/
/
/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.