Brynäs manglade sönder Linköping.
Brynäs manglade sönder Linköping. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Brynäs nya serieledare efter vinst mot Linköping

Ett starkt Brynäs slog Linköping med 4-2 och tar därmed över serieledningen. Linköping får kämpa vidare i den tuffa bottenstriden.

GÄVLE. Ett Linköping i akut poängbehov kom till Gävle för att stjäla poäng från topplaget Brynäs. Första perioden blev dock mållös efter trevande spel från båda lagen, även om Brynäs höll i taktpinnen och vann skotten med 10-4.

Men om matchen inleddes tamt blev det tvärtom i mellanakten. Hela 18 utvisningsminuter och fem mål gav de betalande åskådarna i Läkerol Arena valuta för pengarna.

Först inledde Brynäs Jakob Silfverberg målskyttet när han assisterad av Ryan Gunderson lyfte in pucken bakom Fredrik Norrena i Linköpingskassen. Därefter kvitterade Magnus Johansson för LHC efter att ha blivit frispelad av Carl Söderberg, som imponerade matchen igenom.

I spel fyra mot fyra återtog dock Brynäs ledningen genom Mattias Ekholm som fick in ett löst skott bakom en skymd Fredrik Norrena. Och bara tre minuter senare smällde Daniel Widing in 3-1 i numerärt överläge. Direkt efter 3-1-målet tog Brynäs över allt mer, men Linköping kom tillbaka och bara 25 sekunder före periodsignalen sköt nyförvärvet Mark Hartigan 3-2 på passning från Jan Hlavac.

I sista pressade båda lagen på hårt, men det blev till slut Brynäs som lyckades avgöra matchen när Mats Lavander skickade in 4-2 på en retur.