"Det är som ett trafikljus", säger HV71:s tränare Ulf Dahlén.
1 av 2
"Det är som ett trafikljus", säger HV71:s tränare Ulf Dahlén. - Foto: SCANPIX
Förbundskaptenen Pär Mårts tillsammans med sina landslagsspelare.
2 av 2
Förbundskaptenen Pär Mårts tillsammans med sina landslagsspelare. - Foto: JENS L´ESTRADE/SCANPIX

Jippot som avbryter slutspurten: "Det är som ett trafikljus"

Det är jämnt och det är nervöst. Men nu tvingas klubbarna vänta på slutspurten i elitserien.


När drar Oddset Hockey Games igång?

På torsdag går turneringen, som tidigare hette LG Hockey Games, av stapeln.

Tre Kronor drabbar samman med Tjeckien i en match som börjar klockan 18:30 och sänds på TV10.

STOCKHOLM. Endast tio omgångar återstår av grundserien och en jämn och tuff slutspurt väntar. Då blir det uppehåll i elitserien - som gör plats för det årliga jippot Oddset Hockey Games.

Men trots den dåliga tidpunkten och trots att seriens bästa lirare försvinner för att spela några uppvisningsmatcher, ser tränarna fram emot turneringen.

– Det kommer att bli kul att följa turnerigen. Jag ska gå på en tränarkurs under tiden och då ska jag även följa alla matcher, säger Modos Ulf Samuelsson till Nyheter24.

HV71:s dito håller med:

– Det är samma sak som i december eller i november då det också är uppehåll. Det finns inte så mycket att tänka på. Det är som ett trafikljus, man måste vänta tills att det blir grönt innan man får gå, säger Ulf Dahlén till Nyheter24.

Avbryter serien - för VM?

Först på tisdag nästa vecka drar serien igång igen. Och för supportern som håller på ett lag i det jämna bottenskiftet lär väntan innan nästa nedsläpp bli olidlig.

Men frågan är ändå om dessa typer av turneringar över huvud taget ger någonting? Men framför allt om inte de urholkar värdet för hockeyn?

– Jag är inte av den typen som går runt och spekulerar om saker ting som inte finns. Jag är inte heller med i någon kommitté som ska utvärdera vad som är bra för svensk hockey, utan jag är coach för Modo, säger Samuelsson.

Ger Oddset Hockey Game någonting?

– Ja, det är ju för landslaget. Hade inte de fått ha sina turneringar så hade det blivit mycket svårare för förbundskaptenerna att till exempel ta ut laget till VM, konstaterar Dahlén.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!