8 av 9
Det kokade på läktarna.
9 av 9

Här avgör han matchen - efter sex perioder

Jimmie Ericsson blev Skellefteås store matchhjälte när han sänkte AIK - efter 110 minuter. Det står nu 1-1 i semifinalen.

AIK 4 - 5 Skellefteå

e förl (2—1, 1—2, 1—1, 0—0, 0—0, 0—1)

Första perioden: 1—0 (1.30) Richard Gynge (Oscar Steen, Jonas Liwing), 2—0 (6.08) Johannes Salmonsson (Josh Mcnevin, Kent Mcdonell), 2—1 (19.32) Joakim Lindström (Jimmie Ericsson, Lee Goren).

Andra perioden: 2—2 (5.25) Oscar Möller (Melker Karlsson, Hannu Pikkarainen), 2—3 (12.23) Oscar Möller, 3—3 (13.01) Christian Sandberg (Kent Mcdonell, Daniel Bång).

Tredje perioden: 4—3 (9.17) Stefan Johansson (Josh Mcnevin, Christian Sandberg) spel fem mot fyra, 4—4 (12.33) Jimmie Ericsson (Johan Alm, John Klingberg).

Sjätte perioden: 4—5 (10.49) Jimmie Ericsson (Lee Goren, Oscar Möller) spel fem mot fyra.

Skott: 46—60 (7—11, 10—13, 4—9, 11—14, 9—9, 5—4).

Utv, AIK: 6x2. Skellefteå: 6x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping, Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Ställningen i matcher: Skellefteå AIK-AIK 1-1

STOCKHOLM. I över 110 minuter krigade AIK och Skellefteå AIK. Men till slut - efter många om och men - kunde Jimmie Ericsson äntligen smälla in det matchavgörande 5-4-målet i den sjätte perioden.

– Det var fantastiskt skönt, säger Skellefteås matchhjälte till Canal Plus direkt efter matchen.

Det svängde fram och tillbaka under ordinarie matchtid. Hemmalaget satte både 1-0 och 2-0 i den första perioden innan Skellefteå vände till 3-2 i mellanperioden.

Men trots att AIK, som gjorde sin längsta match någonsin, kom tillbaka och satte två nya mål, lyckades de inte hålla undan och fick se Ericsson sätta 4-4 med knappt åtta minuter kvar att lira.

Sent avgörande

Det stenhårda mötet gick till sudden death. Men inte heller här kunde matchen avgöras - förrän klockan hade tickat fram till den 110:e minuten, då Ericsson hittade rätt mellan den storspelande hemmamålvakten Viktor Fasths ben.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

Nylander "en möjlighet" nästa match

Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.