I filmen "Bröllopsfotografen" spelade han huvudrollen.
1 av 6
I filmen "Bröllopsfotografen" spelade han huvudrollen. - Foto: Pressbild
Björn Starrin spelade "Pölsa" i filmen "Smala Sussie", som Ulf Malmros regisserade ochj där även Tuva Novotny och Jonas Rimeika medverkade.
2 av 6
Björn Starrin spelade "Pölsa" i filmen "Smala Sussie", som Ulf Malmros regisserade ochj där även Tuva Novotny och Jonas Rimeika medverkade. - Foto: Scanpix
Skådespelaren Björn Starrin är en stor hockeyälskare. "Jag är uppväxt i FBK som grabb", berättar han för Nyheter24.
3 av 6
Skådespelaren Björn Starrin är en stor hockeyälskare. "Jag är uppväxt i FBK som grabb", berättar han för Nyheter24. - Foto: Scanpix
Mattias Sjögren är Björns favoritspelare i dagens Färjestad.
4 av 6
Mattias Sjögren är Björns favoritspelare i dagens Färjestad. - Foto: Scanpix
Han gillar också Rickard Wallin.
5 av 6
Han gillar också Rickard Wallin. - Foto: Scanpix
Håkan Loob – Björns favoritspelare genom alla tider.
6 av 6
Håkan Loob – Björns favoritspelare genom alla tider. - Foto: Scanpix

"Pölsa": "Hade inte en chans mot Foppa"

KÄNDISSUPPORTERN. Skådespelaren Björn Starrin om hockeykarriären i Färjestad, bortskämda fans och semiförlusten.


Björn Starrin

Född: 5 augusti, 1974.

Från: Karlstad.

Känd som: Skådespelare. Har medverkat i filmer som "Smala Sussie" (Pölsa) , "Bröllopsfotografen" (Robin) och "Tjenare Kungen" (punkare). Är även medlem i showbandet The Starboys som spelar musik från 1960-talet.

Aktuell: Spelar i "Mammas pojkar" som har premiär på juldagen. Turnerar ständigt med sitt band.

Favoritspelare i Färjestad: "Mattias Sjögren är väldigt bra och känns som en klassisk Färjestadsspelare. Rickard Wallin är väldigt bra också. Gillar Hannes Hyvönen också, men nu läste jag att han inte ska vara kvar. Genom alla tider är det Håkan Loob."

KARLSTAD. Han har spelat den överdrivet stereotypiske värmlänningen i filmer som "Smala Sussie" och "Bröllopsfotografen".

I verkligheten delar inte Björn Starrin mer än dialekten med sina karaktärer - och att han håller på Färjestad.

– Färjestad är en stor del av Karlstad. Det är den enda idrottsgrejen som finns här, så det är klart man blir engagerad, säger Björn Starrin till Nyheter24.

Det har dock varit en tung vecka Björn och alla Färjestadssupportrar. I tisdags blev de regerande mästarna utslaget av Brynäs.

– Ja, det är den stora snackisen här. De fick inte hål på Svedberg, fast de spelade riktigt bra. Det är jobbigt att inte klara av att vinna en sån match. Man blir ganska påverkad känslomässigt och det tar en stund innan det går över, säger Björn Starrin.

Han började följa Färjestad som barn.

– Jag spelade faktiskt i FBK som liten grabb fram till att jag blev b-junior. Jag gjorde en match mot "Foppa" och det är jag väldigt stolt över, även om jag inte hade en chans.

Var du bra?

– Nej, det var jag inte. Eller... jag var inte så dålig heller, jag var rätt bra ändå. Det blev ingen hockeyspelare av mig i alla fall. Det är en kul sport att både titta på och spela själv.

Hinner du se många matcher på plats?

– Nej, tyvärr. Dels tycker jag det är ganska dyrt att gå på hockey och dessutom är det ganska många matcher som inte är intressanta under säsongen. Det har gjort att intresset verkligen kommer fram på riktigt när det närmar sig slutspel.

Hur är du som supporter?

– När man kollar matchen själv på teve, så tror man att man inte ska bli så himla med i det, men det blir man. Jävlar... man sitter och skriker. Står matchen väger och det är spännande, så tänker man inte på vad man håller på med. Då vrålar jag nog och kan bli förbannad på både domare och spelare.

Vissa anser att Färjestadssupportrar är lite kinkiga, att ni har höga krav på grund av framgångarna. Vad säger du om det?

– Ja, så tror jag att det är. Man är ganska mätt och van vid att de går till final och därför blir serielunken så ointressant. FBK har en förmåga att oavsatt vart de hamnar i serien, så kommer de vara med i hetluften i slutändan. Det är lite synd, det skulle vara kul om man var mer hängiven och det är nog tufft för Färjestad som förening att folk är så vana vid att det går bra.

Har du de kraven?

– Jag ska inte säga att jag har krav, men nog räknar man med att Färjestad går minst till semi. Når de inte final är det nästan ett misslyckande, men de har ju det målet och siktar på guld.

NÅGRA SNABBA MED BJÖRN STARRIN

Jörgen Jönsson eller Peter Nordström?

– Det får bli Jörgen. Ledsen, Peter!

Bengt-Åke Gustafsson eller Bo "Kulon" Lennartsson?

– Svår fråga. Det är två helt olika tränare, men jag tar Bengt-Åke och det gör jag för att han är en klassisk spelare som jag minns väl från bardomen.

Gröna eller lila matchtröjor?

– Lila, det är klassiskt. Löfbergskaffe, vet du, det är lila.

Klacken eller sittplats?

– Jag är lite gubbig, så det blir sittplats. Men det är säkert roligare i klacken.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!