Slutspelets stora dominant Jakob Silfverberg satte spiken i kistan - och sköt SM-guldet till Gävle. Han hade riktigt svårt att hålla tårarna borta under guldfirandet.
1 av 7
Slutspelets stora dominant Jakob Silfverberg satte spiken i kistan - och sköt SM-guldet till Gävle. Han hade riktigt svårt att hålla tårarna borta under guldfirandet. - Foto: Scanpix
Grabbarna var snabba med att knäcka en öl när de kom tillbaka till omklädningsrummet.
2 av 7
Grabbarna var snabba med att knäcka en öl när de kom tillbaka till omklädningsrummet. - Foto: Bildbyrån
Och påbörjade festen.
3 av 7
Och påbörjade festen. - Foto: Bildbyrån
Miroslav Satan - världens farligaste hockeyforward?
4 av 7
Miroslav Satan - världens farligaste hockeyforward? - Foto: Bildbyrån
Jakob Silfverberg har varit rubrikernas man - både för spelet och namnet.
5 av 7
Jakob Silfverberg har varit rubrikernas man - både för spelet och namnet. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Detsamma gäller anfallspartnern Calle Järnkrok.
6 av 7
Detsamma gäller anfallspartnern Calle Järnkrok. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Bud Holloway blev SM-slutspelets poängkung. Men att han egentligen heter kungaklingande George III Holloway är det inte många som vet.
7 av 7
Bud Holloway blev SM-slutspelets poängkung. Men att han egentligen heter kungaklingande George III Holloway är det inte många som vet. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Från Satan till von Knorring - här är hockeyns sjukaste namn

Upprörande, skrattretande och ibland bara slående passande. Udda är det minsta man kan säga om vissa hockeyspelares namn. Nyheter24 listar hockeyspelare som är mer kända för namnet på tröjan än spelet på isen.


Bubblare:

Filip Flygare, Robert Ribba, Lasse Bang, Miroslav Fiser, Ed Sidebottom, Christopher Bloch von Blottnitz, Philipp Loser och Christoffer Skott.

Silfverberg och Järnkrok är två namn som gett oss många lustiga rubriker med metallanspelning. Men följande spelare skulle få varje rubriksättare att drägla av glädje.

Miroslav Satan

Den slovakiske forwardens närvaro har ofta skapat ett rent helvete för backar i både NHL, VM och OS. Det är en djävulsk 37-åring som är tillbaka i hemlandet och Slovan Bratislava.

Johan Silfwerplatz

Till skillnad från Silfwerplats har Silfverberg levt upp till sitt namn. Inte en enda titel har det blivit för den forne AIK-backen.

Kimmo Koskenkorva

Skellefteås forne finske forward får tankarna att gå till starka drycker snarare än ishockey.

Daren Puppa

Målvakten med det lustiga efternamnet var given måvakt i både Buffalo Sabres och Tampa Bay Lightning under 80- och 90-talen.

Beat Eggimann

Schweizare som hörde till hemlandets främsta forwards när det begav sig på 80-talet. Ägg-hänvisningarna är aldrig långt bort när hans namn dyker upp.

Brandon Bullett

Den unge forwarden har satt skräck i motståndaren - med bara namnet. Om däremot skottet är så dödligt som namnet antyder förtäljer inte historien.

Jeff Cheeseman

Valde kanske fel yrke? Ost och ishockey känns inte som en lyckad kombination, något som Cheesemans karriär vittnar om.

Peter Pippingsköld

Nog för att namn kan var lustiga, men här blev det verkligen "Pippi". Två säsonger i finska SM-liiga på 70-talet lar ha inneburit en hel del kommentarer i finsk media.

Lorne Shotwell

En skarpskytt - kan man tro. Men låt inte namnet bedra - Lorne är nämligen målvakt, som dessutom läcker som ett såll. Kanske borde ha tänkt efter lite innan positionsvalet?

Dennis von Knorring

Den lille forwarden snurrar gärna upp motståndarna. Knorrar in puckarna i Väsby till vardags.

Kyle Kuk

Ett praktexempel på språkförbistring.

Andras Kiss

Kommentarer överflödiga.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå klart för semifinal

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.