En 16-årig hockeyspelare har dömts för misshandel sedan han slagit en motståndare. Det är blott andra gången hockeyrelaterat våld får rättsliga följder i Sverige.
En 16-årig hockeyspelare har dömts för misshandel sedan han slagit en motståndare. Det är blott andra gången hockeyrelaterat våld får rättsliga följder i Sverige. - Foto: Henrik Montgomery / Scanpix

16-årig hockeyspelare slog motståndare – döms för misshandel

En juniorspelare döms för misshandel sedan han slagit en motståndare i en hockeymatch. Det är blott andra gången någon dömts för hockeyrelaterat våld i Sverige


Det var i en juniormatch mellan två lag från Hedemora och Ludvika som den då 15-årige pojken hoppade på en två år yngre motståndare. Först knuffade han omkull motståndaren, varpå han utdelade flera slag mot huvudet när 13-åringen låg på isen.

Den nu 16-årige pojken har nu dömts för misshandel sedan Svea hovrätt fastställt domen i Falu tingsrätt. 20 timmars ungdomstjänst samt skadestånd på 5 600 kronor blev straffet.

Det är blott andra gången någonsin som en våldshändelse i samband med en ishockeymatch får sådana här efterspel. Första gången var 2007 då division 3-spelaren Tobias Dahlström dömdes till två månaders fängelse efter ett slagsmål i en hockeymatch.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

1 timme sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

1 timme sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

2 timmar sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.

Dahlins NHL-tränare sparkas

3 timmar sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.